SNIMKE UŽASA S LICA MJESTA: Zemljotres jačine 7,5 po Richteru na desetine kuća je sravnio sa zemljom, nadzorne kamere snimile trenutak udara

Prema podacima civilne zaštite deset je osoba povrijeđeno, a 220 kuća je oštećeno, od čega je 81 nepodobna za življenje, a 75 kuća je srušeno.

  • Hronika

  • 29. Nov. 2021  29. Nov. 2021

  • 0

Zemljotres jačine 7.5 pogodio je u nedjelju amazonsku pokrajinu na sjeveru Perua i osjetio se i u glavnome gradu Limi u središnjem dijelu te zemlje, 75 kuća se urušilo, ali nema dojava o žrtvama.

Seizmografski centar Geofizičkog instituta Perua rekao je da je zemljotres bio na dubini 131 kilometra, a epicentar 98 kilometara od grada Santa Maria de Nieva u pokrajini Condorcanqui. 

פרו,רעידת אדמה נוספת בעצמה 7.2 #Peru #earthquake pic.twitter.com/BS1dNjO2os

Osjetio se u centralnom i sjevernom dijelu Perua.

Nema dojava o štetama na 1.100 kilometara dugom naftovodu u vlasništvu državne kompanije Petroperu koja presijeca amazonsko područje Perua i proteže se do pacifičke obale na sjeveru.

Prema podacima civilne zaštite deset je osoba povrijeđeno, a 220 kuća je oštećeno, od čega je 81 nepodobna za življenje, a 75 kuća je srušeno. 

Zemljotres je oštetio i najmanje sedam crkava te dva trgovačka centra.

Neki su dijelovi bez struje u područjima prašume. Televizijske snimke pokazale su ceste zakrčene ogromnim stijenama.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...