SVAKA ČAST: Pogledajte šta su pacijenti pisali o radu Opće bolnice u Sarajevu

Od ukupno 62 pacijenata, koliko ih je jutros na hospitalizaciji u COVID-odjelu, osam je na intenzivnoj njezi, četiri pacijenta su na respiratoru – invazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a 4 na visokom protoku kiseonika.

  • Društvo

  • 29. Nov. 2021  29. Nov. 2021

  • 0

U posljednjih 48 sati u COVID-odjel Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ na hospitalizaciju je primljeno sedam pacijenata, a dva su završila bolničko liječenje na ovom odjelu i otpušteni su kući.

Od ukupno 62 pacijenata, koliko ih je jutros na hospitalizaciji u COVIDodjelu, osam je na intenzivnoj njezi, četiri pacijenta su na respiratoru – invazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a 4 na visokom protoku kiseonika.

Tokom prethodna dva dana ukupno je 51 pacijent primljen na hospitalizaciju u Opću bolnicu, a 47 je otpušteno iz ustanove. Urađeno je 1.596 pregleda, 11 operacija, 9 poroda i pruženo je 4.444 zdravstvene usluge.

Inače, pacijenti ove zdravstvene ustanove, u pismima su rad medicinskog osoblja ocjenjuju najvišom ocjenom.

Radi se o dva pacijenta - jedan je iz Italije, a drugi iz Amerike.

Obojica su pohvalili rad ustanove na čijem je čelu prof. dr. Ismet Gavrankapetanović.

U prilogu možete pročitati utiske pacijenata sa odjela hiruške intenzivne njege, piše RS.

Pacijenti o radu Opće bolnice - undefined

Foto: Privatni album: Pacijenti o radu Opće bolnice

Pacijenti o radu Opće bolnice - undefined

Foto: Privatni album: Pacijenti o radu Opće bolnice

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...