MINISTAR VRANIĆ UPUTIO OŠTAR DOPIS OPĆOJ BOLNICI: “Bit ću prinuđen iskoristiti sve svoje zakonske mogućnosti i…”

U dopisu, ministar Vranić navodi kako Opća bolnica posjeduje PCR aparat za analizu uzoraka na COVID-19 kao i odjeljenje za mikrobiologiju s potrebnim kadrom.

  • Društvo

  • 12. Jan. 2022  12. Jan. 2022

  • 0

Ministar zdravstva Kantona Sarajevo Haris Vranić uputio je naredbu Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš” u Sarajevu da odmah počne s vršenjem PCR testiranja.

U dopisu u koji N1 ima uvid, ministar Vranić navodi kako Opća bolnica posjeduje PCR aparat za analizu uzoraka na COVID-19 kao i odjeljenje za mikrobiologiju s potrebnim kadrom.

“Ukoliko niste u mogućnosti za istim, a da ste imali šest mjeseci da izvršite sve potrebno za obavljanje analize uzoraka na COVID-19 u vašoj ustanovi, bit ću prinuđen iskoristiti sve svoje zakonske mogućnosti i obavijestiti sva sredstva informisanja o ovom problemu. Ne bih želio ovo shvatiti kao vid opstrukcije u radu i borbi protiv Covida-19“, naveo Vranić.

altIzvor : N1

Dodao je kako smatra da su Ministarstvo zdravstva i Vlada KS kao i ZZO KS učnili više nego što je potrebno da im se omogući urgentno svaka tražena finansijska, kadrovska i materijalna logistika.

“Molim vaš odgovor odmah, u protivnom, poduzet ću sve ingerencije Ministra”, poručio je Vranić.

Dokument je poslan direktoru Opće bolnice Ismetu Gavrankapetanoviću i predsjedniku UO Seadu Želji.

Podsjetimo, Klinički centar Univerziteta u Sarajevu jučer je uputio dopis ministru Vraniću u kojem traži da se omogući PCR testiranje na koronavirus i u drugim javnim zdravstvenim ustanovama poput Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš, Zavod za javno zdravstvo i JU Domovi zdravlja KS.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...