"SB" NA LICU MJESTA: Delegati iz RS-a došli na sjednicu Doma naroda Parlamenta BiH, pogledajte detalje...(FOTO)

Na sjednici bi se trebalo raspravljati i pravno odgovoriti zašto je nastala blokada rada.

  • Vijesti

  • 29. Nov. 2021  29. Nov. 2021

  • 8

Hitna sjednica Doma naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine počela je u prisustvu predstavnika srpskog naroda koji su se vratili u delegatske klupe.

Uoči sjednice Mladen Bosić je kratko rekao: “Ako bude održana sjednica, bit ću na njoj”.  Nije želio komentirati šta to konkretno znači.

Na sjednici bi se trebalo raspravljati i pravno odgovoriti zašto je nastala blokada rada.

Podsjetimo, sjednica je zakazana na zahtjev pet delegata ovog doma.

Delegati Denis Bećirović, Zlatko Miletić, Amir Fazlić, Munib Jusufović i Asim Sarajlić traže da bude razmatrana informacija Kolegijuma Doma naroda o razlozima blokade rada najvišeg zakonodavnog organa u BiH, sa posebnim osvrtom na pravno obrazloženje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...