IZETBEGOVIĆ NAKON DUGOTRAJNOG SASTANKA RAZOČARAO ČOVIĆA: "Izbor člana Predsjedništva BiH i blokade u FBiH moraju se istovremeno rješavati. Drago mi je da..."

 Izetbegović je nakon sastanka s Palmerom poručio da će probosanski blok nastupiti jedinstveno na "sve ili ništa" 

  • Vijesti

  • 29. Nov. 2021  29. Nov. 2021

  • 10

Bakir Izetbegović, lider SDA, obratio se novinarima nakon sastanka na kojem je razgovarao sa predstavnicima međunarodne zajednice u zgradi Delegacije EU u Sarajevu. 

On je istakao kako tek slijede najduži sastanci i da probosanski blok zajednički ide na "sve ili ništa". 

- Ili će sve biti riješeno ili neće biti ništa riješeno, rekao je Izetbegović. 

Poručio je da se izmjene moraju uraditi i za Predsjedništvo BiH, ali i za Federaciju BiH, kako se u budućnosti ne bi dešavale blokade. 

- Moraju se istovremeno uraditi izmjene i za Federaciju BiH i za Predsjedništvo BiH. Imamo blokade imenovanja Vlade FBiH, popune Ustavnog suda, pogledajte koliko strategija razvoja, preko 150 akata stoji u Domu naroda FBiH. Te stvari se moraju riješiti, kazao je on. 

Izetbegović je rekao da ga raduje što je probosanski blok jedinstven po ovom pitanju. 

- Ne samo da sam ja pri tome, nego sam sjedio i s drugim probosanskim strankama i oni potvrđuju takvu stvar. Neće se moći izaći jednostrano HDZ-ovom prijedlogu, istakao je Izetbegović. 

Prisutni novinaru su upitali Izetbegovića, da li je njemu zaprijećeno sankcijama, a on je kazao kako to nije bila opcija. 

- Nisu prijetili sankcijama, ali se vrši pritisak na sve strane, a ponajmanje na HDZ. Ali preživjet ćemo, nismo u politici od jučer. Treba postaviti sve na dvije noge, poručio je lider SDA. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...