MORBIDNO, GNUSNO, BIJEDNO: Pogledajte šta je Milorad Dodik izgovorio u kameru u pokušaju da od sebe napravi „spasitelja“ naroda… (VIDEO)

"Nema ni zemlje u pokušaju, a kamoli ozbiljne zemlje u svijetu koja u svom Ustavnom sudu ima strance", rekao je Dodik za RTRS.

  • Politika

  • 30. Nov. 2021  30. Nov. 2021

  • 21

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da mora biti donesen zakon o Ustavnom sudu i da strane sudije odu ako se želi dati šansa BiH.

"On se mora donijeti, jer ako ga ne donesemo neće biti odluka", rekao je Dodik i naglasio da o tome nema diskusije, već samo o tome kako će izgledati zakon.

On smatra da stranci predstavljaju najozbiljniji problem Republike Srpske.

"Nema ni zemlje u pokušaju, a kamoli ozbiljne zemlje u svijetu koja u svom Ustavnom sudu ima strance", rekao je Dodik za RTRS.

"Kako je moguće o istom predmetu odlučivati na dva načina? Nećemo provesti tu odluku o imovini, jer ona pripada entitetima i Brčko distriktu", rekao je Dodik.

On kaže da je izabran da brani interese naroda Republike Srpske i dato će to da radim svim silama, te da ga ne zanima da li će se to dopasti nekome na zapadu, ponovio je i da je spreman da razgovara, kako bi se našlo neko rješenje, ali da je problem kada nema dijaloga.

"Nema dijaloga ni o odluci bivšeg visokog predstavnika Valentina Inzka, ni da li će se ukinuti ili neće, kao ni o imovini", rekao je Dodik.

"Poruka je jasna – ne želimo da damo nijednu koncesiju BiH, jer ne vjerujemo u BiH. U nju ne vjeruju ni stranci. Ali, oni dobijaju naloge, to nisu ljudi koji su kreatori politika, nego izvršioci i koji imaju svoje šefove kojima polažu račune šta su uradili ili nisu uradili", rekao je Dodik.

Dodik je ponovio mantru o navodnom pozivu specijalnog izaslanika američkog predsjednika Garbijela Escobara opoziciji, a onda pred kamerama izgovorio najgnusnije rečenice ikada u pokušaju da od sebe napravi spasitelja, zloupotrebljavajući tako jasenovačku tragediju.

Govorio je Dodik i o opoziciji. Prvo je pozvao na „prijeko potrebno jedinstvo“ u Narodnoj skupštini Republike Srpske, kada su u pitanju vraćanje nadležnosti tom bh. entitetu, a samo nekoliko minuta kasnije, te iste čelnike opozicije nazvao je izdajnicima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 21

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...