IDEMO NA PLANINE: Počinje sezona skijanja na Bjelašnici, sutra na Jahorini

Za novu zimsku sezonu traži se sezonska karta više. Stoga, zbog velikog interesovanja korisnika pretprodaja karata je produžena do 4.12.2021.

  • Vijesti

  • 30. Nov. 2021  30. Nov. 2021

  • 0

Dobra vijest za skijaše, ali i sve one koji na druge načine uživaju u zimskim sportovima danas dolazi iz ZOI'84. Skijaška sezona 21/22 na najvišem ski-centru u BiH - OC Bjelašnica počinje večeras noćnim skijanjem sa početkom u 16:30 sati. Tradicionalno, ZOI'84 prvi dan nove sezone poklanja besplatno skijanje za limitirani broj od 300 korisnika na stazi „Kolijevka“.

Do vikenda će u funkciji biti noćno skijanje od 18:30 do 21:00 sat, a 4.12.2021. godine planirano je otvaranje ostalih staza. Svi započeti radovi u OC Bjelašnica privode se kraju.Pušten je u rad sistem za vještačko osnježivanje kako bi se zajedno sa intezivnim snježnim padavinama osigurala kvalitetna podloga, a ZOI'84 najavljuje i značajna unapređenja, koja će u OC Bjelašnica biti vidljiva već početkom sezone.

„Napornim radom svih uposlenika i izvođača radova počinjemo sezonu nesmetano, te smo odlučni da nastavimo sa razvojem skijališta“, kazao je Jasmin Mehić, direktor ZOI'84, piše N1.

Za novu zimsku sezonu traži se sezonska karta više. Stoga, zbog velikog interesovanja korisnika pretprodaja karata je produžena do 4.12.2021. Pogledajte cjenovnik OVDJE 

Na taj način ZOI'84 želi učiniti zimske sportove dostupnim što većem broju bh. građana. Sezonske karte, koje su među najpovoljnijim u regiji, mogu se kupiti na ski-kasi Bjelašnica – Babin do i na kasi u Olimpijskoj dvorani Zetra – ulaz F.

Sutra počinje sezona na Jahorini

Sezona skijanja na Jahorini počinje sutra uz popust od 50% prvog dana na ski karte.

Vertikalni transport koji će biti pušten u rad podrazumijeva Gondolu Partizan, te Ski lift Poljice, dok se ski karta može kupiti na ski kasama koje se nalaze na stazama Poljice i Novak Đoković. Radno vrijeme istih je od 9 do 16 sati, a u funkciji će biti i parking, koji se nalazi u neposrednoj blizini pomenutih staza. Cijena dnevne karte sa uračunatim popustom:

Djeca – 20 KM;

Odrasli – 27,50 KM;

Seniori – 22,50 KM.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...