BRUKA I SRAMOTA PREMIJERA RS-a: Primio odlikovanje od “lažnog Dodika”!

Ukoliko vam ime 'garda Panteri' zvuči poznato to je zato što im je vođa bio likvidirani kriminalac Ljubiša Savić Mauzer, a činili su i brojne zločine u proteklom ratu. Naravno, u saopćenju Vlade RS-a spominju se kao heroji, pa su se, je l', i Višković i Cvijetinović zahvalili jedan drugom za zasluge.

  • Mini market

  • 30. Nov. 2021  30. Nov. 2021

  • 0

"Predsjednik Udruženja veterana Garda Panteri Petar Cvijetinović uručio je danas u Banjoj Luci priznanje Zlatna značka predsjedniku Vlade RS-a Radovanu Viškoviću, u znak zahvalnosti za pruženu pomoć ovom udruženju na održavanju kulture sjećanja na ratnu prošlost ove jedinice Vojske RS-a."

Saopćeno je ovo danas iz Vlade RS-a.

Ukoliko vam ime 'garda Panteri' zvuči poznato to je zato što im je vođa bio likvidirani kriminalac Ljubiša Savić Mauzer, a činili su i brojne zločine u proteklom ratu. Naravno, u saopćenju Vlade RS-a spominju se kao heroji, pa su se, je l', i Višković i Cvijetinović zahvalili jedan drugom za zasluge.

Sramota, dakako - no tu nije kraj bruke.

Ako se osvrnemo u ne tako daleku prošlost, vidjet ćemo da je premijer RS-a u svoj kabinet u Vladu primio čovjeka koji nosi status jednog od najpoznatijih prevaranata na ovim prostorima.

Naime, on je u javnosti pozatiji kao Pero Maljutka, koji je zbog prevara hapšen u BiH i Srbiji.

Naime, Cvijetinović se od 2006. pa na ovamo lažno predstavljao kao Milorad Dodik i tadašnji ministar Rajlo Ubiparip. Čak je od lakovjernih biznismena u RS-u, Hrvatskoj i Srbiji izvlačio novac.

On je 2009. godine uhapšen u akciji novosadske kriminalističke policije na Novom naselju zbog sumnje da je počinio seriju prevara u BiH, Hrvatskoj i Srbiji, predstavljajući se kao Dodik - tadašnji premijer RS-a.

Koristeći fizičku sličnost iz mlađih dana, naveli su tada iz policije, podsjeća Srpskainfo, on se predstavljao kao Dodik i sklapao poslove sa raznim privrednicima i preduzećima u zemljama bivše SFRJ. Za Cvjetinovićem je bila raspisana i centralna potjernica u RS-u, kao i više međunarodnih potjernica.

Tada su za njim više od godinu dana tragale gotovo sve policije na Balkanu i konačno je uhapšen u koordinisanoj akciji beogradske i novosadske policije.

Maljutka se u žižu dešavanja vraća 2019. godine kada počinje da javno istupa. Predstavnici udruženja veterana Garde Panteri su održali i konferenciju za medije, na kojoj su poručili da je Cvijetinović bivši predsjednik te da im svojim djelovanjem nanosi štetu...

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...