Hronika
BIŠČANIN ŠVERCOVAO MIGRANTE PA POKUŠAO PODMITITI POLICIJU: Uhapšen je
Prije 15 min0
Još ako u frižideru imate domaće namirnice...
Gastro
30. Nov. 2021 30. Nov. 2021
0
4 kg zrelog paradajza
4 glavice crnog luka
4 čehna bijelog luka
2 stabljike celera
1l pilećeg temeljca (ako ga nemate, napravite ga dan ranije na ovaj način, pa da vam ostane i za neki drugi put: https://gastro.24sata.hr/spajza/skuhajte-dobar-pileci-temeljac-9365
50 ml maslinovog ulja
peršun, bosiljak
so, biber
šaka parmezana
4-6 kriški crnog hljeba
1. U veliku šerpu usuti maslinovo ulje i pržiti sitno sjeckani luk.
2. Dodati celer i bijeli luk i još malo pržiti.
3. Paradajz oguliti i izrezati na kockice i dodati u šerpu.
4. Nasuti temeljac i začine te kuhati na niskoj temperaturi pola sata.
5. Hljeb izrezati na kocke i propržiti ih na vrućem maslinovom ulju.
6. Dodati čorbi i kuhati još 5 minuta, skinuti s vatre i ostaviti da se odmori 10-ak minuta.
7. Štapnim mikserom usitniti dio čorbe i posuti bosiljkom i peršunom.
8. Servirati u zdjelice i svaku porciju posuti parmezanom.
Prijatno! :)
(SB/Domacica.com)
Hronika
BIŠČANIN ŠVERCOVAO MIGRANTE PA POKUŠAO PODMITITI POLICIJU: Uhapšen je
Prije 15 min0
Regija
SVJETSKI DAN SJEĆANJA NA ŽRTVE PROMETNIH NESREĆA: Sjećanje nije samo počast, već poziv na odgovornost...
Prije 22 min0
Mini market
"HVALA, BIVŠI PREDSJEDNIČE": Pandurevićeva zahvalna Dodiku zbog ovog priznanja
Prije 23 min0
Svijet
POTVRDILA DRŽAVNA AGENCIJA: Udovica prve žrtve Černobilja poginula u ruskom napadu na Kijev
Prije 31 min0
Gastro
SOČAN, MIRISAN I JEDNOSTAVAN: Jedan od jednostavnijih kolača koji se ne baš tako davno pravio u svakoj kući
14. Nov. 20250
Gastro
NAUČNICI ORKTILI: Koliko treba staviti soli kada se kuha tjestenina
14. Nov. 20250
Gastro
OVO ĆE BITI NAJSOČNIJI KOLAČ KOJI STE PROBALI POSLJEDNJIH DANA: Ali, trebate ga prvo napraviti i to bez brašna
15. Nov. 20250
Gastro
BRŽE NE MOŽE: Napravite domaću puru na tradicionalni način i oduševite ukućane… (VIDEO)
14. Nov. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.