"LEGO" RAZVESELIO SVOJE ZAPOSLENIKE: Nakon ostvarenja rekordne zarade dobili su...

Danski proizvođač igračaka je nakon uspješne ekspanzije u Kini i povećanja zarade uzrokovane pandemijom odlučio nagraditi svih 20.000 zaposlenika.

  • HiTec

  • 30. Nov. 2021  30. Nov. 2021

  • 0

Lego, najveći proizvođač igračaka na svijetu nagradio je svojih 20.000 zaposlenika s tri dodatna neradna dana tokom nadolazećih zimskih blagdana.

Odluka je stigla uoči iznenađujuće dobrih tržišnih rezultata i zavidnog porasta zarade. Razlog ovog uspjeha dijelom se može pripisati lockdownu i porastu interesa za plastičnim kockicama, posebno u novootvorenom tržištu - Kini.

"Vlasnici žele zahvaliti svim kolegama poklonivši im tri neradna dana tokom kraja 2021. godine",  objavila je danska kompanija.

Obiteljska kompanija koja do danas nije izašla na berzu, tokom prve je polovice ove godine zabilježila je zaradu od preko 6.3 milijarde danskih kruna (oko 6.3 milijardi kuna), prenosi Tportal, što je porast od 140 posto u odnosu na 2020. godinu. Prihod je u tom razdoblju, nastavlja Guardian, također porastao za 46 posto u odnosu na 2020.

"Godina 2021. je, tim rečeno, bila vrlo uspješna godina za Lego grupu, što znači da su naši zaposlenici radili jako puno" piše u objavi. Svi zaposlenici će, nadodaju, dobiti i dosad neobjavljen dodatak plaći koji će stići u travnju iduće godine.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...