BUDUĆI NJEMAČKI KANCELAR JE ZA OBAVEZNU VAKCINACIJU: Oni koji nisu vakcinisani moći se samo u...

Olaf Scholz, koji bi sljedeće sedmice trebalo da preuzme funkciju njemačkog kancelara, podržava inicijativu da vakcinacija protiv Covida-19 bude obavezna, kao i zabranu ulaska nevakcinisanih u neesencijalne prodavnice.

  • Svijet

  • 30. Nov. 2021  30. Nov. 2021

  • 0

Scholz i odlazeća kancelarka Angela Merkel sastali su se danas sa regionalnim liderima kako bi razgovarali o tome kako odgovoriti na porast broja infekcija u četvrtom talasu pandemije.

Prema izvorima upoznatim sa razgovorima, Scholz je na sastanku rekao da se zalaže za međustranačku inicijativu da vakcine postanu obavezne, uz nadu da bi to moglo da se primijeni do kraja februara, prenosi agencija Reuters.

Scholz se također zalaže za to da prodavnice koje nisu od suštinske važnosti zahtijevaju od kupaca da pokažu dokaz o vakcinaciji ili oporavku od Covida-19, navode isti izvori.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...