I TO JE MOGUĆE: Najbogatiji teniser je kum Lepe Brene, skoro 8 puta bogatiji od Đokovića

Novak Đoković je u karijeri samo na teniskom terenu prihodovao 153 miliona dolara (Forbes) i po tome mu nema premca u historiji. Ipak, to ne znači i da je najbogatiji čovjek koji se ikada bavio ovim sportom.

  • Šareni svijet

  • 30. Nov. 2021  30. Nov. 2021

  • 0

Pravi ljubitelji tenisa dobro znaju da to mjesto godinama unazad drži Jon Cirijak, možda i jedini milijarder u „bijelom sportu“ (očekuje se da se na tu listu uskoro uključi i Roger Federer).

Đoković je u karijeri osvojio 86 ATP trofeja (od toga 20 na Grand Slam turnirima), a procjenjuje se da ima blizu 220 miliona eura kada se računaju i sponzorski ugovori.

Naspram Cirijaka je to prava sitnica jer se sada procjenjuje da ima 1,6 milijarde dolara (Forbes), a na vrhuncu moći je išao i do 2,2.  Tokom 2010. godine je bio najbogatiji Rumun.

Cirijak je rumunski biznismen koji je kum Lepe Brene i Bobe Živojinovića. Danas ima 81 godinu, a osvojio je ukupno 22 trofeja u dublu (uz jedan u singlu), a najznačajniji je svakako onaj osvojen na Roland Garrosu (1970. godine).

Upravo je „Buldožer iz Brašova“ prodao licencu Đokovićima za ATP turnir, pa se on iz Budimpešte preselio u Beograd. Tokom igračke karijere je inkasirao blizu 220.000 eura.

Opširnije na portalu Nova.rs.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...