IDEMO DALJE; KVALIFIKACIJE ZA SP: "Zmajice" bolje od reprezentativki Malte

Reprezentacija BiH kvalifikacije nastavlja u aprilu naredne godine utakmicama sa Azerbejdžanom i Crnom Gorom.

  • Sport

  • 30. Nov. 2021  30. Nov. 2021

  • 0

Ženska "A“ reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je danas Maltu sa 1:0 u susretu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje će 2023. godine biti održano u Australiji i Novom Zelandu.

Bh. tim, koji je ofanzivnije ušao u meč, prvu šansu je imao u 19’, ali je lopta nakon šuta Milene Nikolić sa ivice kaznenog prostora otišla pored gola.

Pokušala je i Dajana Spasojević sa distance u 29’, a golmanica Malte Janice Xuereb skreće loptu u korner.

Bosna i Hercegovina do prednosti dolazi u 36’. Nakon kornera koji je sa desne strane izvela Selma Kapetanović, u gužvi u šesnaestercu lopta se odbija do Maje Jelčić koja je precizna sa oko 7 metara za 1:0.

I u drugom poluvremenu terensku inicijativu imao je bh. tim, a prvu ozbiljniju priliku imala je Sofija Krajšumović u 60’. Naša krilna napadačica šutirala je iskosa sa desne strane, a Xuereb loptu skreće u korner.

Nakon toga su i gošće zaprijetile u nekoliko navrata, a u 82’ Nikolić i Krajšumović pokušavaju iz povoljnih pozicija, međutim lopta se odbija u korner. Nakon udarca iz ugla pokušala je Jelčić sa desetak metara, ali je šutirala preko gola.

Dobre prilike imale su Jelčić i Marija Ana Milenković u 86’, ali su se gošće još jednom odbranile. Minutu poslije Krajšumović pogađa prečku.

Reprezentacija BiH kvalifikacije nastavlja u aprilu naredne godine utakmicama sa Azerbejdžanom i Crnom Gorom,  piše N1.

Bosna i Hercegovina 1-0 Malta (Jeličić)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...