OKONČAN RADNIČKI NEPOSLUH: Druga smjena rudara u Kreki već kopa ugalj

"Svih sedam rudnika u sastavu Koncerna Elektroprivrede BiH počet će s radom nakon što se ispoštuju svi sigurnosni uvjeti propisani", kazao je predsjednik Sindikalne podružnice u Kreki.

  • Vijesti

  • 01. Dec. 2021  01. Dec. 2021

  • 0

Druga smjena u Rudniku uglja Kreka počela je danas s radom, nakon što je postignut dogovor između delegacije Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i Samostalnog sindikata radnika rudnika FBiH.

U Kreki je u drugoj smjeni počela s radom nadzemna i podzemna eksploatacija uglja, potvrdio je za Faktor predsjednik Sindikalne podružnice u Kreki Zuhdija Tokić, što znači da su rudari sišli i u jamu u Mramoru.

"Svih sedam rudnika u sastavu Koncerna Elektroprivrede BiH počet će s radom nakon što se ispoštuju svi sigurnosni uvjeti propisani Zakonom o rudarstvu te izvrše sigurnosne provjere za siguran nastavak proizvodnje. Znači, radnički neposluh je okončan",  rekao je Tokić.

Podsjećamo, rudari su bili u radničkom neposluhu od 23. novembra, a nakon dugih pregovora, njihovi zahtjevi su ispunjeni. Između ostalog, smijenjen je direktor Rudnika Kreka, dogovoreno je da će cijena uglja biti povećana za 20 posto, a odgođena je primjena dva pravilnika o radu i radnom učinku.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...