MRAČNE SILE VUČIĆEVOG REŽIMA: Uoči protesta u Srbiji, zaposlenima N1 i njihovim porodicama upućuju prijetnje

Dan uoči najavljenih građanskih protesta u Srbiji, televiziji N1, njenim zaposlenima, ali i članovima porodica zaposlenih upućeno je nekoliko prijetnji putem društvenih mreža i elektronske pošte.

  • Regija

  • 03. Dec. 2021  03. Dec. 2021

  • 1

U jednoj objavi na Twitteru, osoba sa korisničkim imenom @JerinaOpicena napisala je -  „U subotu kada @N1infoBG počne sa huškanjem na bratoubilački rat, upasti na @N1infoBG prekinuti program, ne vršiti nasilje, sve ih isterati na ulicu. Ne može niko ilegalno poslovati u Srbiji, propagirati fašizam, pozivati na građanski rat. Ako država ne reagujemo #Mi333 hoćemo“.

U drugoj poruci koja je stigla na mail adresu redakcije, osoba koja se predstavlja kao Simo Perić napisala je - „Moje podatke imate. Nije lažni profil. Želim reći da sutra ne plačete šta se dogodilo ili šta se vašim bližnjim dogodilo. VI , baš VI , N1 ste uzrok, povod i bićete žrtve. Ne vjerujete?“.

Televizija N1 je o ovim prijetnjama obavijestila nadležne institucije i Stalnu radnu grupu za bezbjednost novinara.

(N1 Srbija) 

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...