OKUŠALA SE I U MUZIČKIM VODAMA: Glumica Lucija Šerbedžija snimila romantičan spot, pogledajte... (FOTO,VIDEO)

Iako je snimila već nekoliko singlova, pjeva u pozorištu i na filmu, vlastiti album činio joj se kao preveliki zalogaj.

  • Kultura

  • 03. Dec. 2021  03. Dec. 2021

  • 0

Glumici Luciji Šerbedžiji je ovih dana izašao spot za pjesmu "Vodi me", prvi singl s njenog muzičkog prvijenca koji bi trebao izaći iduće ljeto. Radni naslov mu je ''Veliki topli zagrljaj'' jer je to poruka koju želi poslati svojim pjesmama. Do sada ih je snimila četiri, kompozitori su Branko Markota i Zvonimir Dusper Dus, a tekstove piše sama.

''Dugo sam se opirala pisanju tekstova jer to nikada nisam radila, ali su me Branko i Dus nagovorili po sistemu da nemam izbora i sada sam jako ponosna na sebe. A riječi za pjesmu 'Vodi me' nastale su kao refleks moje potrebe za bijegom iz ove stresne i neurotične svakodnevice i poriv ka toplijem, mirnijem stanju punom međusobne ljubavi. Uostalom svi tekstovi na albumu imaju neku autobiografsku notu jer jedino sam ih na taj način mogla napisati", kaže glumica koja je dugo razmišljala da ljubav prema muzici pretoči u vlastiti album.

Iako je snimila već nekoliko singlova, pjeva u pozorištu i na filmu, vlastiti album činio joj se kao preveliki zalogaj. Tim više što u njezinoj velikoj porodici ima mnogo nadarenih muzičara. No slučajan susret s Brankom Markotom i razgovor o muzici ohrabrio ju je da konačno svoj baršunasti glas upotrijebi i kao pjevačica,  piše Gloria.hr.

image

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...