NOVI ŠEF ZAGREBAČKOG SDP-a: "Prvo želim vratiti Trg maršala Tita"

Viktor Gotovac je u drugom krugu izbora za zagrebačkog predsjednika SDP-a osvojio 696 glasova, a Matej Mišić 325.

  • Regija

  • 04. Dec. 2021  04. Dec. 2021

  • 3

U drugom krugu unutarstranačkih izbora u SDP-u održani su izbori za čelnike zagrebačke i šibenske organizacije stranke.

U Zagrebu je Viktor Gotovac osvojio više glasova od Mateja Mišića. Najveća SDP-ova organizacija početkom godine je raspuštena, a iz nje je izbačen veliki broj članova, uključujući i bivšeg predsjednika Gordana Marasa.

Viktor Gotovac je u drugom krugu izbora za zagrebačkog predsjednika SDP-a osvojio 696 glasova, a Matej Mišić 325.

Kazao je da se želi baviti politikom, a ne biti političar. Rekao je i da ne želi od politike živjeti, već živjeti uz politiku.

Želi vratiti Trg maršala Tita

Gotovac je u središnjem Dnevniku HTV-a izjavio je da se želi zahvaliti svim drugaricama i drugovima, SDP-ovkama i SDP-ovcima, svome timu te svima koji će raditi s njim.

"Ništa neću ništa ostvarivati sam, sve će raditi SDP. Djelovat ćemo zajedno. Mi smo organizacija. Bavit ćemo se pitanjima koja su socijalne i egzistencijalne prirode za građane grada Zagreba. Bavit ćemo se i pitanjima koja su komunalne prirode da od Zagreba opet napravimo središnju urbanu cjelinu, ne samo Hrvatske, već i ovog dijela Evrope", rekao je.

"Bavit ćemo se i idejama, vrijednostima i ideologijama. Jedna od prvih stvari na kojoj želim raditi je povratak trga maršala Tita u Zagrebu i želim da jedna ulica u Zagrebu dobije ime po Aleksandri Zec. Ovih dana obilježavamo 30 godina od tog zločina", kaže.

"Želimo biti stranka koja nudi građanima ideje, vrijednosti i rad. Želimo pošteno raditi i učiniti ovaj grad dobar za sve naše članove, simpatizere, glasače i za sve ostale. Socijaldemokracija je inkluzivna. Socijaldemokracija nije nešto što se bavi samo sa sobom. Mi ćemo osvojiti vlast i ništa nas na tom putu neće spriječiti",  rekao je Gotovac.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...