ŽARKO KORAĆ O SITUACIJI U CRNOJ GORI: "Nisko povjerenje u Vladu traži vanredne izbore, čudno je što Krivokapić stalno govori o..."

(...) istorijskoj pobjedi."

  • Regija

  • 04. Dec. 2021  04. Dec. 2021

  • 0

"Ključno je kako rad Vlade u prethodnoj godini ocjenjuju građani, jer se svih nas ona i tiče", ocijenio je u Pressingu Gradske RTV prof. dr Žarko Korać.

On je podsjetio da je istraživanje CGO-a pokazalo jako nisko povjerenje građana u Vladu.

“Ali što je interesantno, najniže u samog premijera Zdravka Krivokapića. Taj podatak, sam po sebi, tražio bi vanredne izbore. Poslije godinu dana, vjerovatno je da Vlada Crne Gore više nema podršku”, kazao je Korać.

Za ovu Vladu je karakteristično, navodi, da je najviše kritikuju predstavnici vladajuće koalicije u parlamentu.

Korać je istakao da Vlada mora da ima jasan cilj.

“Mislio sam da će se već raspasti, vrlo je čudno to Krivokapić stalno govori o istorijskoj pobjedi. Tačno je da je 30. avgusta promijenjena vlast poslije dugo godina, ali ne može biti program Vlade da skine prethodnu stranku sa vlasti, mora i nešto da bude”, objašnjava Korać.

Vlada je u krizi, a Crna Gora zaustavljena u evropskim integracijama.

“Evropska Unija ne vidi takvu Vladu kao proevropsku i prodemokratsku”, napominje Korać.

Poručuje da je jedini zakon koji Skupština mora da usvoji zakon o budžetu.

“Vlada ne može da traje dugo, ako nije usvojila budžet i tada mora da padne, ali to je tako u Srbiji, dok je u Crnoj Gori malo drugačije. Ovdje može dugo da se vuče privremeno finansiranje”,  zaključio je Korać, piše Gradski.me.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...