RADONČIĆ GA BRANI, A EVO ŠTA JE FUAD KASUMOVIĆ O NJEMU GOVORIO: "Nije vrijeme da mafija(š) dobije državu, ne može o ustavu ove zemlje odlučivati nastavnik likovnog" (VIDEO)

A koliko je Radončić pošteno radio za svoj narod, svjedočio je u predizbornoj emisiji na Televiziji N1 uhapšeni Kasumović, polemišući sa Damirom Arnautom, tadašnjim ljutim članom SBB-a i poštovaocem "ostvarenosti" svog stranačkog šefa Radončića. 

  • Mini market

  • 05. Dec. 2021  05. Dec. 2021

  • 15

"Što se tiče Radončića, ja sam nedavno (rekao) na N1 i ponovo ću vama: "Ja mislim, građani ove države, da nije vrijeme da mafija dobije državu. Poslušajte me dobro: nije vrijeme da mafija dobije državu i nemojte da vas iko prevari".

Ovim je riječima Fuad Kasumović, ovih dana uhapšeni pritvoreni gradonačelnik Zenice, tokom prošle predizborne kampanje govorio o lideru Saveza za bolju budućnost i medijskom tajkunu Fahrudinu Radončiću.

No, Radončića te optužbe nisu spriječile da se odmah nakon hapšenja Fuada Kasumovića i desetak njegovih suradnika solidarizira sa svojim političkim protivnikom i pokrene snažnu medijsku kampanju kojom se poručuje da je "postupak protiv Kasumovića politički montiran", kako se navodi u saopćenju stranke Naroda i pravde. Radončić se pridružio i građanima Zenice koji su prije dva dana u centru grada protestirali protiv hapšenja gradonačelnika Kasumovića.

I drugi opozicioni lideri, bivši i sadašnji predsjednici SDP-a Zlatko Lagumdžija i Nermin Nikšić su nazvali političkom i montiranom optužnicu koju je Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog Kantona zbog zloupotreba službenog položaja uputilo protiv Kasumovića i ostalih uključenih u radnje vezane za firmu "Zenicatrans".

Svoje mišljenje o ovom slučaju iznio je i nezaobilazni sagovornik "Avaza" Muriz Memić, koji neprikosnoveno i suvereno, kao i  uvijek, poručio da je Fuad Kasumović pošten čovjek i da "uvijek kada se nađe neko pošten i bori se za svoj narod, oni ga uhapse, isto su uradili i Radončiću". 

Avaz.ba / Screenshot

A koliko je Radončić pošteno radio za svoj narod, svjedočio je u predizbornoj emisiji na Televiziji N1 uhapšeni Kasumović, polemišući sa Damirom Arnautom, tadašnjim ljutim članom SBB-a i poštovaocem "ostvarenosti" svog stranačkog šefa Radončića. 

"(Radončić) se obogatio tako što mu je Razvojna banka dala beskamatni kredit, pa napravio toranj... Recite, vaš predsjednik je učitelj likovnog i ti hoćeš da on razgovara o ustavu ove zemlje", kazao je, pored ostalog Fuad Kasumović o svom samozvanom zaštitniku Fahrudinu Radončiću.

(SB)

Evo kako su građani Zenice sinoć negodovali dok je Kasumović sprovođen u zatvor (VIDEO)

Fuad Kasumović je sinoć iz Kantonalnog tužilaštva u Zenici prebačen u pritvorsku jedinicu. Tokom njegovog izlaska iz službenih prostorija u pratnji velikog broja policajaca dočekalo ga je stotine građana Zenice, dajući mu podršku. "Izdrži, Fudo""Lopovi, lopovi" uzvikivali su građani Zenice.

Kasumoviću je određen jednomjesečni pritvor. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 15

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...