BAKALAR ODGOVORIO NA DODIKOVU NAJAVU O SPREČAVANJU ODRŽAVANJA IZBORA U RS-u: "Ako se nešto tako desi onda ćemo..."

I ranije smo imali smetnje, kazao je Bakalar.

  • Vijesti

  • 06. Dec. 2021  06. Dec. 2021

  • 5

Političari svašta govore, kazao je Željko Bakalar, predsjednik Centralne izborne komisije BiH, komentarišući izjavu predsjednika SNSD-a Milorada Dodika o tome da bi održavanje općih izbora na prostoru RS-a moglo biti onemogućeno.

"Ono što je sada razlika od uobičajenih izjava političara je da se ne govori o bojkotu izbornog procesa, nego se iznose ideje kako bi se on mogao opstruirati. Međutim, ne možemo sada govortiti da će se desiti ovo ili ono, jer bi to bilo u domenu špekulacija. Ako se nešto tako desi onda ćemo se morati očitovati o tome. Naravno, ako do toga dođe morat ćemo se o tome očitovati, a za sada ne bih ništa komentarisao. Naravno ne možemo se praviti ni gluhi ni slijepi. Međutim, i u prethodnom izbornom cikllusu smo već imali smetnji, pa smo se uspijevali organizovati, uz pomoć naših prijatelja iz međunarodne zajednice, tako da vjerujem da ćemo, vjerujem, i ovaj put uspjeti pronaći rješenje", kazao je Bakalar za Oslobođenje.

Podsjećamo, u intervjuu za RTRS Dodik je kazao da, ako se međunarodni predstavnici budu miješali u izborni proces, da bi se moglo desiti da izbori u RS-u uopće ne budu održani.

"Direktori javnih ustanova poput škola i domova kulture mogli bi da ne odobre korištenje njihovih prostora za izbore, opštine bi mogle da ne imenuju mjesne izborne komisije i onda ne bi bilo izbora", eksplicitan je bio Dodik.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...