NARODNI POSLANIK NEBOJŠA VUKANOVIĆ: “Milorad Dodik izlazi na izbore samo kad ima mogućnost krađe, čim se pokuša zavesti red on odmah ne izlazi na izbore, jer…”

Mišljenja je da je gotovo nemoguće odbraniti izbornu volju građana bez videonadzora i skenera.

  • Politika

  • 06. Dec. 2021  06. Dec. 2021

  • 1

Nebojša Vukanović, narodni poslanik  u Narodnoj skupštini RS-a, kazao je za N1 da je jasno da član Predsjedništva BiH Milorad Dodik "izlazi na izbore samo kad ima mogućnost krađe."

“Čim bi se pokušao zavesti red u izbornom procesu i spriječiti stvari kakve su se događale recimo u Doboju gdje je ukrao 17.000 glasova, što je dokazano, ili u Tesliću gdje je pokušao podvaliti vreće sa lažnim pečatima i pokrasti izbore, on odmah ne izlazi na izbore, jer je svjestan da je raspoloženje naroda takvo da on ne može pobijediti bez velikih zloupotreba i zbog toga on sada prijeti da će navodno on bojkotovati izborni proces ako se budu miješali stranci”, rekao je Vukanović.

Mišljenja je da je gotovo nemoguće odbraniti izbornu volju građana bez videonadzora i skenera.

“Očekujem da Međunarodna zajednica preko OSCE-a ili delegacije EU donira određene skenere, videonadzor i obuči ljude”, rekao je dodavši:

“Važno je da Međunarodna zajednica prestane da bude slijepa i da prećutno podržava kriminal.”

Tri stranke koje su na vlasti opstaju na vlasti, istaknuo je, prije svega zbog zloupotrebe izbornog procesa.

“One vode i neće da se dogovore jerbi  bilo kakav fer dogovor značio da će oni izgubiti vlast. Njima odgovara ovakav izborni proces”, zaključio je Vukanović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...