"SB" U PREDSJEDNIŠTVU BiH: Željko Komšić razgovarao sa novoimenovanim ambasadorom Australije u BiH, pogledajte detalje... (FOTO)

Ambasador je istakao da Australija podržava teritorijalni integritet i suverenitet Bosne i Hercegovine.

  • Vijesti

  • 06. Dec. 2021  06. Dec. 2021

  • 1

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić primio je akreditivno pismo novoimenovanog ambasadora Australije za Bosnu i Hercegovinu Richarda Traversa Sadleira.

Izražen je interes za unapređenjem bilateralnih odnosa dvije zemlje koje, iako geografski udaljene, imaju zajedničkih interesa. Mnogobrojna bosanskohercegovačka dijaspora dobro je integrisana u australsko društvo, ambasador je istakao da zastupa interese Bosne i Hercegovine i most je za dalje unapređenje odnosa.

Istaknuto je da treba ugovorno regulisati bilateralne odnose, ali i da saradnja u međunarodnim organizacijama i na multilateralnom planu može doprinijeti jačanju odnosa dvije zemlje.

Razgovarano je o aktuelnoj društveno-političkoj situaciji u obje zemlje, te interesima na globalnoj političkoj sceni.

Ambasador je istakao da Australija podržava teritorijalni integritet i suverenitet Bosne i Hercegovine.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić je poželio uspješan mandat novoimenovanom ambasadoru Australije za Bosnu i Hercegovinu Richardu Traversu Sadleiru, navodi se u saopćenju Predsjedništva BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...