OVO JE ŽENA KOJA BI MOGLA SRUŠITI VUČIĆA SA VLASTI: Nakon iniciranja rezolucije o genocidu u Srebrenici suočila s ozbiljnim PRIJETNJAMA SMRĆU (FOTO, VIDEO)

Na meti kritika vlasti Marinika Tepić se našla zbog 'neoprostivog grijeha' što je prije par godina u srbijanskom parlamentu inicirala prijedlog rezolucije o osudi genocida u Srebrenici. Vlast, kao i 'nedićevci' i 'ljotićevci' iz opozicije, često je napadaju optužbama da je previše građanski orijentirana, te nedovoljna patriotkinja po njihovom fašističkom obrascu.

  • Regija

  • 06. Dec. 2021  06. Dec. 2021

  • 4

Piše: DAVOR KRILE

Naspram 'četničke' vlasti Aleksandra Vučića, u srbijanskoj opoziciji već dugo dominiraju uglavnom 'nedićevci' i 'ljotićevci' – glasi pomalo karikaturalna, no i prilično istinita dosjetka. No, da uz kronično nezadovoljstvo režimom u Srbiji još itekako ima i zdravih oporbenih snaga, svjedoče zbivanja upravo ovih dana: masovni prosvjedi, ali i oštar start kampanje ujedinjene opozicije koja je demonstrativno bojkotirala prošle izbore.

Na to još i više upućuje strah Vučića i vučićevaca od jednog ženskog imena koje se sve više ističe kao izgledan pandan autokratskom i manipulativnom Šešeljevom učeniku. Njezino ime je Marinika Tepić, bivša je novinarka, i biti će nositeljica izborne liste Saveza za Srbiju kojega čine Stranka slobode i pravde (SSP), Narodna stranka (NS), Demokratska stranka (DS), Pokret slobodnih građana (PSG) i još nekoliko udruga.

Žestina kojom na nju s klasičnih šovinističkih pozicija nasrću arkanovci, šešeljevci i ostali režimski liblinzi i huškači ilustrira golemu paniku u redovima vlasti. Upravo je kao nacionalnu izdajnicu napao idejni vođa Arkanovih Belih Orlova, redatelj Dragoslav Bokan, nazvavši je javno Rumunjkom koja patološki mrzi Srbe, a ona mu je uzvratila kaznenom prijavom za izazivanje rasne, vjerske i nacionalne mržnje.

Nakon njezinih istupa vezanih za zadnje masovne prosvjede reagirao je i Aleksandar Vučić osobno, poručivši naciji da je funkcionerka SSP-a "lažov" i da "ne postoji stvar koju nije uradila protiv države“. Ima li od toga bolje preporuke za novu političku nadu?  

Marinika Tepić, djevojački Čobani, rođena je 1974. godine u Pančevu, u manjinskoj rumunjskoj obitelji. Udana je za Milana Tepića, nekadašnjeg funkcionera Koštuničinog DSS-a, te s njime i dvoje djece danas živi u Novom Sadu. U rodnom gradu završila je školu klavira, te u Beogradu diplomirala engleski i rumunjski jezik i književnost. Prije nego što se počela baviti novinarstvom, Marinika Tepić je dvije godine radila kao profesorica u školi.

U tjedniku „Libertatea“ potom je bila urednica i kolumnistica, a surađivala je i s drugim neovisnim medijskim kućama poput Vojvođanske mreže, BIRN-a i Televizije „B92“... Iz novinarstva je u politiku ušla preko Lige socijaldemokrata Vojvodine poznatog oporbenjaka i antiratnog aktivista Nenada Čanka.

Na meti kritika vlasti Marinika Tepić se našla zbog 'neoprostivog grijeha' što je prije par godina u srbijanskom parlamentu inicirala prijedlog rezolucije o osudi genocida u Srebrenici. Vlast, kao i 'nedićevci' i 'ljotićevci' iz opozicije, često je napadaju optužbama da je previše građanski orijentirana, te nedovoljna patriotkinja po njihovom fašističkom obrascu.

Ona se baš i ne da lako zastrašiti. Politici se, po vlastitom priznanju, posvetila jer je shvatila da mora početi javno raditi na afirmaciji vrijednosti zbog kojih je kao novinarka 15 godina kritizirala elite. U srbijansku skupštinu ušla je kao zastupnica 2014. na listi stranke Nenada Čanka, a prije dvije godine postala je potpredsjednica Stranke slobode i pravde bivšeg beogradskog gradonačelnika Dragana Đilasa.

Marinika Tepić se nakon pokušaja iniciranja rezolucije o genocidu u Srebrenici suočila s ozbiljnim prijetnjama smrću brojnih srpskih desničarskih grupa, a Beograd su ukrasili i prijetećim grafitima protiv nje. U februaru ove godine, nakon što je na konferenciji za novinare optužila vladu Srbije da surađuje s mafijom, jedan član Srpske napredne stranke na nju bacio živu kokoš.

imageFoto: Screenshot  / Youtube

Razotkrila je i trgovinu oružjem na Bliski istok koju su organizirali Vučićevi stranački dužnosnici, a u aprilu je optužila pitoresknog gradonačelnika Jagodine Dragana Marinkovića Palmu, lidera stranke Jedinstvena Srbija, da je uglednicima podvodio maloljetnice na svojim zabavama.

imageFoto: Screenshot  / Youtube

Usprkos iznesenim dokazima, do danas mu se ništa nije dogodilo, no rejting Marinike Tepić poprilično je od svega toga narastao i ozbiljno prijeti mafijaško-šovinističkim mrežama koje se u Srbiji pletu još od davnih zločinačkih dana slavnog Slobe i njegove klike.

(Slobodna Dalmacija)

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...