STRAVA I UŽAS: Policajac u ubilačkom pohodu brutalno ubio šestero ljudi, a potom i sebe...

Policija nije saopćila šta je navelo njenog pripadnika da krene u ubilački pohod.

  • Hronika

  • 07. Dec. 2021  07. Dec. 2021

  • 0

Kenijski policajac ubio je šestero ljudi otvarajući vatru iz oružja u prijestolnici Nairobiju u utorak, a potom je ubio i sebe, saopćila je policija.

Policajac je prvo ubio suprugu u njihovom domu prije nego što je uzeo automatsku pušku AK-47 iz koje je ubio još petero ljudi, navodi policija u izvještaju.

Policija nije saopćila šta je navelo njenog pripadnika da krene u ubilački pohod.

"Policajac je krenuo u ubilački pohod tokom koga je ubio petero ljudi, među kojima dvoje vozača boda boda (motocikla) koji su podlegli dok su bili podvrgnuti liječenju", navodi policija u izvještaju.

Francis Wahome, policajac nadležan za kvart Nairobija Dagoretti, potvrdio je incident i broj žrtava ali nije pružio druge detalje.

Bijesni mještani u blizini mjesta incidenta kasnije su zapalili gume na cesti u protestu protiv nasilja, saopćio je Reutersov svjedok.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...