ŠTA SE DOGAĐA U SJEVERNOJ KOREJI: Kim Jong Un traži stvaranje "apsolutno lojalnih" vojnih oficira...

Zemlja se bori sa sve težom ekonomskom krizom uzrokovanom samonametnutim zatvaranjem granica protiv pandemije, prirodnim katastrofama i međunarodnim sankcijama zbog svog programa nuklearnog oružja, prenosi Reuters.

  • Svijet

  • 07. Dec. 2021  07. Dec. 2021

  • 2

Sjevernokorejski čelnik Kim Jong Un izjavio je da vojni obrazovni sistem zemlje mora udvostručiti napore kako bi stvorio oficire koji "ostaju apsolutno lojalni" vladajućoj partiji, izvijestili su državni mediji u utorak.

Kim je to izjavio na Osmoj konferenciji vojnih edukatora Korejske narodne armije održanoj u Pyongyangu tokom vikenda, objavila je državna novinska agencija KCNA.

"Istaknuo je potrebu da se svi vojni prosvjetni radnici pripreme da budu istinski vojnici neizmjerno odani ideji i vodstvu Partije, te da se vojno školstvo organizira i pruža, strogo se rukovodeći idejom, politikom i metodom Partije, kako bi se osiguralo da svi kadeti postanu oficiti apsolutno lojalni Centralnom komitetu stranke", prenosi KCNA.

Konferencija je također razmotrila "neke devijacije koje su uočene u vojnom obrazovanju zbog nedostatka ideološke svijesti", navodi se u vijesti, bez dodatnih pojašnjavanja.

To je posljednje u nizu dešavanja i kampanja za odnose s javnošću usmjerenih na jačanje političke lojalnosti dok se Kim ovog mjeseca priprema da obilježi deset godina vlasti. U novembru je Sjeverna Koreja održala konferenciju na kojoj je Kim najavio planove za proširenje sistema nagrađivanja lojalnosti, a državni mediji prenijeli su niz priča o mladima koji su pronašli iskupljenje teškim fizičkim radom za stranku.

Zemlja se bori sa sve težom ekonomskom krizom uzrokovanom samonametnutim zatvaranjem granica protiv pandemije, prirodnim katastrofama i međunarodnim sankcijama zbog svog programa nuklearnog oružja, prenosi Reuters.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...