ŠEF DODIK PRIJETI, A TEGELTIJA SE PITA: Kako to da dva naroda u BiH osjećaju opasnost?

BiH se mora ustrojiti tako da svi narodi u BiH vide neku svrhu i korist od nje, a ne da u njoj prepoznaju opasnost, kaže Tegeltija.

  • Mini market

  • 07. Dec. 2021  07. Dec. 2021

  • 8

Milan Tegeltija, bivši predsjednik VSTV-a i savjetnik člana Predsjedništva BiH i lidera SNSD-a Milorada Dodika, aktivan je na društvenoj mreži Twitter gdje svakodnevno iznosi stavove i postavlja retorička pitanja koja su, paradoksalno, često suprotna sa onim što propagira i zagovora njegov šef Dodik.

Dodikove prijetnje secesijom, formiranjem paradržavnih institucija mjesecima unazad stvaraju strah u bosanskohercegovačkoj javnosti, a Tegeltija se pita kako to da dva naroda u BiH osjećaju opasnost.

"BiH se mora ustrojiti tako da svi narodi u BiH vide neku svrhu i korist od nje, a ne da u njoj prepoznaju opasnost. Zato ju je Dejton tako ustrojio. I kad se to počelo mijenjati, kako da funkcioniše i uopšte opstane država u kojoj dva od tri naroda od sadašnje BiH osjećaju opasnost?!", upitao se Dodikov savjetnik.

"Nevjerovatno je da u Sarajevu svi najotvorenije, bez imalo ustručavanja, iznose očekivanja  da im neko sa strane popravi- napravi 'državu'. Ljudi, nije popraviti državu ko otići kod automehaničara, pa on riješi problem,niti postoji kakva fabrika u Njemačkoj, SAD-u ili Velikoj Britaniji za pravljenje država", napisao je Tegeltija.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...