SPEKTAKULARNA BORBA ZA OSMINU FINALA LIGE PRVAKA: Real rutinski savladao Inter i ovjerio prvo mjesto, Atletico pobjedom sa zadnjeg "skočio" na drugo mjesto u grupi, Milan nije uspio... (VIDEO)

Okončana je grupna faza Lige prvaka u grupama A, B, C i D, a tako smo i zvanično saznali osam putnika u osminu finala najelitnijeg klupskog takmičenja.

  • Sport

  • 07. Dec. 2021  07. Dec. 2021

  • 0

Real Madrid - Inter

Edin Džeko je s Interom gostovao Real Madridu, a Kraljevski tim je slavio sa sigurnih 2:0 u ovom obračunu za prvo mjesto u grupi i povoljniji žrijeb u nokaut fazi.

Prvi gol na meču postigao je Kroos u 19. minuti utakmice, kada je jako lijepim udarcem sa 20 metara matirao Handanovića. Konačnih 2:0 postavio je Marcos Asensio u finišu utakmice.

Džeko je na terenu bio do 60. minute, kada ga je Inzaghi izvukao iz igre, baš kao i Calhanoglua i Brozovića. Treba reći i da su Nerazzurri u 64. minuti ostali s igračem manje zbog crvenog kartona Barelle.

Shakhtar - Sheriff Tiraspol

Shakhtar i Sheriff su remizirali u drugom meču ove grupe sa 1:1, ali taj meč nije imao rezultatskog značaja, pošto je od ranije bilo jasno da moldavski tim ide u Evropsku ligu s trećeg mjesta. Shakhtar je razočarao i na dnu je tabele.

Milan - Liverpool

Drama se odvijala u grupi B, a Liverpool je stigao i do šeste pobjede na šest utakmica grupne faze, pošto je sa 1:2 savladao Milan na San Siru. Poveli su Rossoneri u 29. minuti nakon kornera preko Tomorija, ali brzo je uzvratio Salah i poravnao, da bi u nastavku Origi pogodio za preokret i pobjedu Redsa 1:2. Rade Krunić je za Milan odigrao 82 minute.

Porto: Atletico Madrid

Tako su Redsi Milan gurnuli na posljednje mjesto na tabeli, a na drugo mjesto je izbio Atletico Madrid, koji je sa 3:1 slavio protiv Porta u gostima! Griezmann je donio prednost Jorgandžijama na startu drugog dijela, a trijumf je ovjerio Correa u 90. minuti. Asistirao mu je Griezmann, a Francuza će definitivno slaviti u Madridu… Duboko u nadoknadi Atletico je stigao do još jednog gola preko De Paula. Nakon toga je i Porto iz penala preko Oliveire uspio doći do 1:3.

Porto je uoči ove utakmice bio drugi na tabeli, ali sada će se morati zadovoljiti Evropskom ligom, dok Jorgandžije idu u osminu finala Lige prvaka.

Inače, oba tima su na Dragau meč završila s desetoricom, pošto su crvene kartone dobili Wendell kod domaćih i Carrasco kod gostiju.

Ajax je, uz Liverpool, jedni tim koji je ostvario maksimalnih šest pobjeda, a večeras su Kopljanici na svom terenu sa 4:2 razbili Sporting, koji s drugog mjesta ide u osminu finala.  Dortmund je lako deklasirao i obrukao Besiktas sa 5:0, a turski tim je bio bez Miralema Pjanića koji ima infekciju gornjih disajnih puteva.

Da sumiramo, u osminu finala kao prvoplasirani idu Manchester City, Liverpool, Ajax i Real Madrid, a kao drugoplasirani PSG, Atletico Madrid, Sporting i Inter.

Sutra se igraju mečevi 6. kola u grupama E, F, G i H.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...