NAPETO U SRBIJI: Aleksandar Vučić se vanredno obraća naciji…

Ove Vučićeve riječi stižu nakon masovnih demonstracija u cijeloj Srbiji na kojima se okupio veliki broj građana, a koji prerastaju u sveopći bunt nezadovoljnih građana protiv Vučićevog režima.

  • Regija

  • 08. Dec. 2021  08. Dec. 2021

  • 4

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas će u vanrednom obraćanju objaviti konačno rješenje za izmjenu Zakona o eksproprijaciji.

Podsjećamo, Vučić je jučer najavio da će danas biti saopćena odluka o spornom zakonu i Rio Tintu.

"Sutra ću vas obavestiti i posebno govoriti o toj temi. Pripremamo ceo paket i analiziramo i sve zahteve i našli smo rešenje oko Zakona o ekspropijaciji koje vam danas neću saopštiti. Spremam dodatne provere još jednom, da ne bismo učinili nešto protivustavno", rekao je Vučić na pitanje novinara da li će potpisati izmjene Zakona o eksproprijaciji usvojene u skupštini.

Vučić je rekao da će se danas znati više o tome.

"Izlazimo sutra sa tim ako danas dobijemo potvrdu od više nadležnih institucija koje su suštinski nadležne, kao i pravnih eksperata, i onda ćemo izaći u javnost sa tim", kazao je predsjednik Srbije.

Podsjećamo, ove Vučićeve riječi stižu nakon masovnih demonstracija u cijeloj Srbiji na kojima se okupio veliki broj građana, a koji prerastaju u sveopći bunt nezadovoljnih građana protiv Vučićevog režima.

Protesti su zakazani i za narednu subotu.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...