JADAN DODIK: "Željki Cvijanović su rekli da me izbaci i preuzme SNSD"

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da odluka bivšeg visokog predstavnika Valentina Incka u vezi sa kvalifikacijom događaja u Srebrenici mora da nestane iz pravnog sistema i da način na koji će se to dogoditi treba da iznađu oni koji su to i kreirali.

  • Politika

  • 08. Dec. 2021  08. Dec. 2021

  • 5

Dodik je rekao da je očekivao od Savjeta za implementaciju mira u BiH da danas u Sarajevu kažu da visoki predstavnik nije mogao i nije trebalo da to uradi i da se time omogući Republici Srpskoj da se vrati u institucije.

Ponovio je da svi iz Republike Srpske i dalje stoje na poziciji da je nemoguće da bilo ko kaže za srpski narod i Republiku Srpsku da su "genocidni" i da to ne može da opstane u pravnom prostoru.

Ističući da treba tragati za rješenjima, Dodik je odbacio rješenje koje se može čuti u javnosti, a prema kojem bi istovremeno u parlamentu bila povučena Inckova odluka i usvojeno neko novo rješenje.

Dodik je rekao da je uvjeren u svoju potpunu koordinaciju s predsjednicom RS-a Željkom Cvijanović, prenose Vijesti.ba.

Otkrio je da ga je Cvijanović nakon nedavne posjete SAD-u obavijestila da je u određenim krugovima postojala ponuda o kojoj se priča u političkim kuloarima.

"Ona me odmah obavijestila da su joj neki rekli kako bi bilo dobro da izbaci Dodika i preuzme SNSD. Ona je ustala i rekla im 'vidite li vi da sam ja ozbiljna žena, što pričate gluposti'. Nemam na tu temu ništa posebno da kažem", rekao je Dodik.

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...