ISPRAVKA: U DOBOJU SE GRADI OBJEKAT JEDINICE ŽANDARMERIJE MUP-a RS: Jerinić ustupio zemljište MUP-u RS

NAPOMENA: Portal “Slobodna Bosna” je 08. 12. 2021. godine objavila vijest sa naslovom “DODIK KONCENTRIŠE ORUŽANU SILU U DOBOJU: Jerinić ustupio zemljište MUP-u RS” koja, po osnovu analiza portala Raskrinkavanje sadrži tendenciozan i manipulativan naslov, posebno ukoliko se posmatra u kontekstu aktuelnih političkih dešavanja i najava člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika o formiranju Vojske Republike Srpske. U skladu sa navedenim, naslov je korigovan i ovim putem se izvinjavamo našim čitaocima.


  • Vijesti

  • 08. Dec. 2021  13. Dec. 2021

  • 5

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić i ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač danas su potpisali sporazum o prenošenju vlasništva bez naknade nad zemljištem u vlasništvu grada na MUP RS-a za potrebe izgradnje objekta za smještaj Jedinice žandarmerije dobojske Policijske uprave, javlja Srna.

Lukač je novinarima u Doboju izjavio da ovo predstavlja veliku pomoć za MUP Republike Srpske i naveo da slijedi izrada idejnog rješenja budućeg objekta Jedinice žandarmerije, a zatim i dobijanje neophodnih dozvola za gradnju.

On je ukazao na dobre odnose sa Gradskom upravom u Doboju na unapređenju rada policije, kako bi se poboljšala bezbjednost građana u ovoj i lokalnim zajednicama u nadležnosti dobojske Uprave.

"Policijska uprava u Doboju je poslije banjalučke jedna od najvećih, tako da nam ova ulaganja mnogo znače na unapređenju rada policije", i zjavio je Lukač.

Jerinić je rekao da je Skupština grada dala saglasnost na ovaj sporazum i davanje zemljišta za trajni smještaj žandarmerije na površini od 5.226 metara kvadratnih koji se nalazi u neposrednoj blizini kasarne Oružanih snaga BiH "Vojvoda Radomir Putnik".

On je kao naredni najavio projekat trajnog rješavanje Policijske stanice dva u Ustaničkoj ulici. Jerinić je podsjetio da je Skupština grada Doboja u augustu usvojila odluku o angažovanju 173.832 KM, namijenjene Policijskoj upravi u Doboju, na ime pomoći za sanaciju fasade objekta ove uprave u Ulici Svetog Save.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...