NEDELJKO GLAMOČAK TVRDI: “Cilj inicijative Izvršnog komiteta SNSD-a je predizborna kampanja za naredne izbore” (VIDEO)

"Očito je da se SNSD malo više zaigrao", kaže Glamočak.

  • Mini market

  • 08. Dec. 2021  08. Dec. 2021

  • 0

"Sama inicijativa o pokretanju povrata nadležnosti krenula je iz jedne političke stranke, SNSD-a, uz pratnju stranaka koje čine vlast u Republici Srpskoj i na nivou Bosne i Hercegovine. Ovo je ozbiljno političko pitanje i ozbiljna namjera, i ako je takvo trebalo se ići putem da se postigne politički konsenzus unutra političkih subjekata u Republici Srpskoj, a svakako i sa političkim strankama koje čine većinu na nivou Bosne i Hercegovine", kazao je za BHRT Nedeljko Glamočak, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

SNSD i njihovi koalicioni partneri na nivou BiH i RS rukovode institucijama, i tu je trebalo pokrenuti ovaj proces i tražiti mišljenje i saglasnost opozicije.

"S obzirom da ništa od toga nije bilo, da je inicijativa, se zahuktala u Izvršnom komitetu SNSD-a i krenula, očito je ovdje cilj predizborna kampanja za predstojeće izbore naredne godine. Očito je da se SNSD malo više zaigrao", naglasio je on.

"Možda su malo ranije otvorili igru nego su trebali. Slična je situacija i kod pitanja dana Republike Srpske i referenduma. Paralelno iz institucija RS, i iz kabineta predsjednika RS, i premijera, i predsjednika NSRS, pisali su Ustavnom sudu da referendum samo anketa i da neće biti obvezujući, i ispostavilo se na kraju da to jeste. SNSD je pokrenuo ovo pitanje samo da pažnju skrene od lošeg života i u Bosni i Hercegovini i Republici Srpskoj. Od silnih afera, kriminala i korupcije. Oni su uspjeli. NIko ne priča ni o maskama, ni o kiseoniku, poskupljenjima namirnica i života".

Sada je pitanje ovo mnogo ozbiljnije od refernduma, ovdje imamo dvije strane Federaciju i Republiku Srpske i u interesu je Međunarodne zajednice da isprate ovo pitanje jer ne znaju kako će završiti, kazao je on.

"Imajući u vidu pokretače inicijative ja sam ubjeđenja da će to ostati samo na nivou kampanje. Ni sami pokretači nisu nijedan drugi preduslov postavili za povrat nadležnosti. O mnogim pitanjima bilo bi fino usaglasiti neke stvari. Bolna tačka svima je pravosuđe. Tu se nešto mora uraditi da bi zavladala vladavina prava", kaže Glamočak.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...