GLAMOČAK O "MONTIRANOM POSTUPKU": "Haranga protiv mene je pokrenuta kada sam se suprotstavio namjeri moćnika iz SNSD-a..."

(...) u Кotor Varošu da ugase Lovačko udruženje “Uzlomac” Кotor Varoš koje postoji već 100 godina".

  • Mini market

  • 24. Dec. 2021  24. Dec. 2021

  • 0

"Saopštenje PU Banjaluka o tome da sam oštetio lovačko udruženje „Uzlomac“ za više od 45.000 maraka je pokušaj montiranja politički motivisanog sudskog postupka protiv mene kao poslanika u NSRS, a zbog moje opozicione poslaničke aktivnosti", kaže poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nedeljko Glamočak reagujući na jučerašnju informaciju da je PU Banjaluka protiv njega podnijela izvještaj zbog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja.

"Haranga protiv mene je pokrenuta kada sam se suprotstavio namjeri moćnika iz SNSD u Кotor Varošu da ugase Lovačko udruženje “Uzlomac” Кotor Varoš koje postoji već 100 godina",  kaže Glamočak.

On ističe da su svi iznosi navedeni u Izvještaju da je on otuđio, ustvari ukupni troškovi koje je Udruženje imalo u četiri godine svojih aktivnosti i rada.

"Postavlja se pitanje kako sam onda ja ostvario korist ako sva roba iz nabavki isporučena Udruženju i svi računi uredno evidentirani u računovodstvu Udruženja i kod dobavljača robe, zatim su plaćani, a svake godine završni račun Udruženja je dostavljan u APIF i Statistici", kaže Glamočak, piše Srpska.info.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...