"KONAČNO KOD KUĆE": Evo kako se "Ikea" dosjetila da isprati Merkel (VIDEO)

Reklama se ubrzo nakon objavljivanja u štampi proširila društvenim mrežama.

  • Šareni svijet

  • 08. Dec. 2021  08. Dec. 2021

  • 0

Njemačka se nakon 16 godina oprašta od Angele Merkel.

Kancelarki na odlasku mnogi su poznati i nepoznati Nijemci odali počast i iskazali zahvalnost, ali je najoriginalniji pozdrav dobila od Ikee.

Kako bi obilježila njen odlazak, švedska kompanija za maloprodaju namještaja "Ikea" je kancelarki odala počast štampanom reklamom koja se danas pojavila u dva njemačka dnevna lista, Suddeutsche Zeitung i Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Reklama prikazuje ženu koja neodoljivo podsjeća na bivšu kancelarku, udobno smještenu u fotelji dok drži ruke preklopljene - što je Angelina prepoznatljiva poza.

"Konačno kod kuće" piše u oglasu koji aludira na Merkelinu penziju, a čini se da su Ikeini dizajneri smatrali da će političarka nakon 16 godina rada konačno imati vremena da odmara kod kuće.

Pojava Angele Merkel je diskretna, ali odlično ide uz njen odlazak sa službene dužnosti.

Ikeina reklama se ubrzo nakon objavljivanja u štampi proširila društvenim mrežama, a korisnici u komentarima ističu da se političarka lako može zamisliti kako izgovara upravo riječi iz oglasa,  piše Index.hr.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...