PREŽIVJELI SVJEDOK GENOCIDA HASAN NUHANOVIĆ: "Susjedne države sline za teritorijom BiH, kranji cilj je..."

(...) akvizicija, grabež tih resursa je krajnji cilj. Građani BiH su, zavisno od etniciteta, smetnja ili sredstvo da se do tih resursa dođe srednjoročno ili dugoročno."

  • Društvo

  • 08. Dec. 2021  08. Dec. 2021

  • 1

Hasan Nuhanović, jedan od Srebreničana koji je preživio genocid u julu 1995. godine, kao i autor knjige prema kojoj je napisan scenario za film "Quo vadis, Aida?",  oglasio se na svom Twitter profilu povodom političke situacije u BiH.

Nuhanović je napisao kako je Bosna i Hercegovina veoma primamljiva susjednim državama.

"BiH je dobar komad teritorije od 51.000 km2 sa rijekama, šumama i drugim resursima na koje sline susjedne države", rekao je Nuhanović.

Kaže da je krajnji cilj susjednih zemalja uzimanje i korištenje tih resursa.

"Akvizicija, grabež tih resursa je krajnji cilj. Građani BiH su, zavisno od etniciteta, smetnja ili sredstvo da se do tih resursa dođe srednjoročno ili dugoročno", kazao je on.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...