“POSTAJE GA SVE TEŽE SLUŠATI”: Konaković o Izetbegovićevim optužbama

Lider NIP-a Elmedin Konaković iznio je svoju stranu priče.

  • Mini market

  • 09. Dec. 2021  09. Dec. 2021

  • 4

Bakir Izetbegović, lider SDA, sinoć je, gostujući u Pressingu na N1, a odgovarajući na pitanje da li će opet u koaliciju sa HDZ i SNSD, otkrio šta zamjera opoziciji. Između ostalog, optužuje ih da se okupljaju u trojke i šestorke samo kako bi razgrabili plijen. Elmedin Konaković, lider NIP-a je reagovao i kazao: "Teško mi ga je gledati tako nemoćnog."

Izetbegović je u gostovanju na N1 izjavio kako će, ukoliko SDA pobijedi na izborima, ući u koaliciju sa drugim pobjednicima, ali to je ujedno bio i uvod u njegovo obrušavanje na opozicione stranke.

“Tu ćemo gledati da jačamo probosanski front – da se ne zbija volja 60 posto glasača u jednu bošnjačku trećinu. To je plan sa spregom Dodik – Čović, da imaju dvije trećine sa 40 posto glasova, a da 60 posto se zbije u jednu trećinu. Zato se ja pomalo ljutim na ljevičarske stranke, na građanske, na probosanske patriotske stranke – zašto sa SDA ne krenu u tom smjeru? Hajde da jačamo probosanski front, da privućemo još Srba i Hrvata na jednoj dobroj evropskoj politici”, naveo je Izetbegović.

Dodao je da se svi u politici bore isključivo za vlast, pa tako i oni koji izlaze iz SDA.

“Znate li koliko bi pozicija i plijena oni dobili ako izbace jednu SDA iz vlasti. To je jedini razlog što to oni rade i što se udružuju u trojke, šestorke itd. Ja ih zovem da branimo zemlju u ovom času, sada se kroji sudbina našoj djeci i unucima a oni gledaju ziheraški kako da izbace SDA, da nas natjeraju da prođemo kroz političko minsko polje, a to dobiti neće”, bio je kategoričan lider SDA.

Konaković: “BiH trpi zbog umornog vozača za kormilom”

No, lider NIP-a Elmedin Konaković iznio je svoju stranu priče. Kaže, pozicije u SDA su imali već, a njegovog mu bivšeg stranačkog šefa postaje sve teže slušati.

“Već nekoliko posljednjih nastupa iskoristio je da govori o meni. U jednom od njih nabrojao je Zvizdića, Čamparu i mene, koji smo imali najbolje pozicije u SDA, a on navodi kako smo je zbog pozicija napustili. Postaje ga sve teže slušati. On stalno govori kako je nekome nešto dao – predstavlja se kao da je stranka njegovo privatno vlasništvo i naslijeđe, a najviše pogodujući ljudima poput Dodika i Čovića”, rekao je Konaković za N1.

Osvrnuo se i na procese koji su u toku, dodavši kako država BiH gubi mnogo sa liderom poput Izetbegovića.

“Njegov pogled na život u BiH je nerealan, a on je trenutno najodgovorniji za procese u BiH sa naše “probosansko-hercegovačke strane”. Teško mi ga je gledati tako nemoćnog, tako umornog, bez energije, kako stalo traži neke alibije za procese u BiH koji nisu dobri. Država BiH trpi mnogo jer imamo tog umornog vozača za kormilom”, izjavio je Konaković.

Osvrnuo se i na pozive Izetbegovića za okupljanjem koje je iznio gostujući na N1, za šta Konaković navodi da ne zna šta Izetbegovića oko kojeg trebaju da se okupe, te da bi ga možda i podržali kad bi imao hrabrosti da kaže svoju viziju BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...