DODIKOV SABORAC UPLAŠEN KAO MALO DIJETE: "Naziv Republika Srpska mogao bi biti OSPOREN!"

Vladajuća koalicija u entitetu Republika Srpska večeras se obratila javnosti.

  • Politika

  • 10. Dec. 2021  10. Dec. 2021

  • 7

Lider SNSD-a Milorad Dodik ocijenio je kako je druga strana došla sa pripremljenim stavom da se nešto sruši.

“Ne šijemo nikakve uniforme. Oni su iznijeli niz laži, pa se kao povrijeđena djeca sklanjaju, kao sa igrališta”, reagujući na novode opozicije da napušta sjednicu NSRS.

Lider NDP-a Dragan Čavić je zaključio kako nestajanje institucija i uzurpacija nadležnosti RS zahtijevaju ovakav odgovor.

“Naziv Republike Srpske mogao bi biti osporen”, samo je to jedna od “opasnosti” koju navodi Dragan Čavić.

“Niti je ovo separatistička skupština, niti je ovo skupština na kojoj se nešto radi na ustanički i pobunjenički način”,  kaže Dragan Čavić. U ovakvim trenucima, tvrdi, najmanje što možete je ostati do kraja i diskutovati.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...