ŠAROVIĆ ZVONI NA UZBUNU: „Ovo je opasno. Da li mislite da se mogu formirati dvije vojske bez rata…“!? (VIDEO)

Opozicija nije htjela da učestvuje u predizbornoj igri SNSD kojom se uvlači Republika Srpska u veoma opasnu avanturu, koja može da dovede i do ugrožavanja mira i bezbjednosti, istakli su u emisiji „Izazovi“ BN TV lideri SDS-a i PDP-a.

  • Politika

  • 11. Dec. 2021  

  • 0

Oni su upozorili da je to predizborni blef SNSD-a koji može skupo da košta građane Republike Srpske.

-Legitimno je pravo Republike Srpske da traži povrat nadležnosti koja su prenesena na Bosnu i Hercegovini, tvrdi predsjednik SDS-a Mirko Šarović, ali kako navodi to je pogrešan put na koji predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, uz saglasnost skupštinske većine hoće da uvuče Republiku Srpsku, što, kako upozorava Šarović, može da bude veoma opasna avantura.

- Ispred legitimiteta, treba staviti odgovornost i razum. Potrebno je da postignemo unutrašnji konsenzus i da vidimo šta mi u datom trenutku da učinimo. Da li treba da se dogovaramo sa partnerima iz Federacije ili to možemo da uradimo sami. Onaj ko misli da možemo sami, mislim da obmanjuje javnost, rekao je Šarović i postavio pitanje - Da li mislite da se mogu formirati dvije vojske bez rata.

- Ne, to je opasno. Nije to igrica za djecu, upozorio je Šarović.

-Posebna sjednica Narodne skupštine bila je bespotrebna farsa kojom SNSD pokušava da na teškim političkim temama održi vlast, rekao je predsjednik PDP Branislav Borenović i ocijenio da je to prevara.

- Za nešto više od osam mjeseci su izbori u Republici Srpskoj i zato prolongiraju donošenje zakona o povratu nadležnosti za šest mjeseci. Istovremeno, imaju već najavu svog političkog brata Bakira Izetbrgovića da će tada podnijeti apelaciju Ustavnom sudu vezano za te zakone, što će opet biti neka vrsta političke igre, kaže Borenović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...