"RAZUMNA ŠANSA": Britanci uskoro neće moći dobiti covid potvrde bez...

Britanci će morati imati negativan kućni test na koronavirus da bi mogli ući u noćne klubove i na velike događaje.

  • Svijet

  • 13. Dec. 2021  13. Dec. 2021

  • 0

Velika Britanija namjerava proširiti covid potvrde kako bi uključile i booster dozu vakcine kada svi odrasli budu imali “razumnu šansu” dobiti treću dozu, rekao je u ponedjeljak britanski ministar zdravlja Sajid Javid.

Od srijede, ako to u utorak odobri parlament, Britanci će morati imati negativan kućni test na koronavirus da bi mogli ući u noćne klubove i na velike događaje, a iznimka će biti oni koji su primili dvije doze vakcine.

“Kada odrasli budu imali razumnu šansu dobiti booster dozu vakcine, namjeravamo promijeniti tu iznimku i tražiti booster dozu”, rekao je Javid u parlamentu.

‘Nijedna varijanta se nije širila ovako brzo’

U Britaniji je danas potvrđen prvi slučaj smrti od nove varijante koronavirusa, omikron, za koji Javid kaže da se širi vrlo brzo i da će u Londonu postati dominantna varijanta u sljedećih 48 sati,  piše Hina.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...