„JESTE LI PRIMIJETILI SLIČNU RETORIKU PLENKOVIĆA I VUČIĆA…“: Burne reakcije na društvenim mrežama nakon posjete premijera Hrvatske Bosni i Hercegovini, oglasila se Ivana Marić…

Ne stišavaju se reakcije nakon posjete premijera Hrvatske Andreja Plenkovića Bosni i Hercegovini.

  • Mini market

  • 14. Dec. 2021  14. Dec. 2021

  • 2

Nakon završetka posjete Bosni i Hercegovini premijera Hrvatske Andreja Plenkovića oglasila se i politička analitičarka Ivana Marić, usporedivši retoriku hrvatskog premijera i predsjednika Srbije.

"Jeste primijetili sličnu retoriku Plenkovića i Vučića? - govore o bošnjačko-hrvatskim tj. bošnjačko-srpskim odnosima - pričaju o investicijama u BiH - distanciraju se od svojih štićenika, Čovića i Dodika - naglašavaju poštivanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta BiH", poručila je Ivana Marić, te dodala:

"Dobro je da je Plenković došao u BiH, pa da se i jedan predstavnik Hrvata očituje o podizanju tenzija, jer Čović to ignorira, kao da 'nije on odavde' i kao da taj rat ne bi zakačio i Hrvate. Ali zna Čović da je to sve Dodikov blef pa mu dobro dođe da nije on najgori od sve djece", poručila je Marić.

Podsjetimo, premijer Hrvatske Andrej Plenković jučer je bio u službenom posjetu BiH, a nakon posjete Sarajevu Plenković je bio i u Mostaru gdje je održao konferenciju za medije zajedno s liderom HDZ-a BiH Draganom Čovićem.

Na pitanje o podršci Čovića i HDZ-a BiH Miloradu Dodiku i ukidanju Zakona o kažnjavanju negiranja genocida u Srebrenici, Plenković je kazao da je Čović svojim pismom pojasnio svoju poziciju.

"Smatram da je na taj način otklonio i najmanju sumnju da kod njega, a pogotovo kod HDZ BiH postoji bilo kakva dvojba oko karaktera zločina u Srebrenici, a to je genocid. Ta dvojba ne postoji niti u Vladi RH niti kod političkih predstavnika Hrvata u BiH i mislim da je to njegovo pismo dobrodošlo", kazao je Plenković.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...