KOD NJIH NEMA LABAVO: Aerodrom novčano kažnjava aviokompanije ukoliko putnici nisu vakcinisani...

Pravilo stupa na snagu u utorak na međunarodnom aerodromu Kotoka u glavnom gradu Gane - Akri.

  • Šareni svijet

  • 14. Dec. 2021  14. Dec. 2021

  • 0

Operater glavnog međunarodnog aerodroma u Gani kaznit će aviokompanije sa 3.500 dolara za svakog putnika koji nije vakcinisan protiv COVID-19 ili koji je pozitivan na koronavirus po dolasku, saopćeno je iz uprave aerodroma, javlja CNN.

Pravilo stupa na snagu u utorak na međunarodnom aerodromu Kotoka u glavnom gradu Gane - Akri.

Odluka je uslijedila nakon prošlosedmičnog poteza ministarstva zdravlja da se od svih ljudi koji ulaze u Ganu zahtijeva da budu vakcinisani.

Mjere u toj zemlji su neke od najstrožijih u Africi, gdje je primjena vakcina otežana nedostatkom opskrbe i logističkim problemima, a nova varijanta omikron izaziva zabrinutost zbog bržeg prijenosa virusa.

Pooštravanje pandemijskih ograničenja u Gani dolazi nakon što je Evropska investicijska banka (EIB) najavila investicijski kredit od 75 miliona eura (85 miliona dolara) za podršku odgovoru na pandemiju - najveću takvu podršku programu COVID-19 u podsaharskoj Africi.

"Gana je poduzela značajne korake kako bi upravljala pandemijom i tako omogućila mnoga dugoročna ulaganja", rekao je predsjednik EIB-a Werner Hoyer u izjavi za medije.

Vlasti u Gani su ovog mjeseca pokrenule masovnu kampanju vakcinacije uoči stupanja na snagu obavezne vakcinacije koja kreće 22. januara iduće godine za ciljane grupe, uključujući vladine službenike, zdravstvene radnike i studente.

Država planira zaposliti još zdravstvenih radnika kako bi mogli udvostručiti vakcinaciju populacije sa trenutnih 140.000 datih vakcina dnevno.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...