BUDI SE BH. PRAVOSUĐE: Predsjednik VSTV-a Halil Lagumdžija otkrio - "Razgovaramo sa predstavnicima međunarodne zajednice kako bi se PRIPREMILI..."

Već sutra na dnevnom redu raspravljat će se o odlukama Narodne skupštine Republike Srpske.

  • Vijesti

  • 15. Dec. 2021  15. Dec. 2021

  • 11

U fokusu prvog dana dvodnevnog zasjedanja Visokog sudbenog i tužiteljskog vijeća našli su se zaključci Narodne skupštine Republike Srpske.

Zaključci su ocijenjeni nedopustivim. Osnivanje entiteskog pravosudnog tijela za imenovanje sudija i tužitelja, te nepoštivanje Zakona o VSTV-u, negativno će se odraziti na rad VSTV Bosne i Hercegovine. 

Predsjednik Vijeća Halil Lagumdžija ističe da je Vijeće već razgovaralo s predstavnicima Europske unije i međunarodne zajednice, kako bi se pripremili i očitovali po ovom pitanju.

Već sutra na dnevnom redu raspravljat će se o odlukama Narodne skupštine Republike Srpske.

Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...