BAŠ BLISTA: Penelope Cruz u haljini stvorenoj za privlačenje pažnje (FOTO)

Haljina uska na području trbuha istaknula je glumicinu figuru pješčanog sata, a dozu šika haljini su dali džepovi.

  • Žena

  • 16. Dec. 2021  16. Dec. 2021

  • 0

Kada je u utorak navečer stigla u njujorški Muzej moderne umjetnosti (MoMA), gdje je odana počast njenoj glumačkoj karijeri, glumica Penelope Cruz nije mogla proći neprimijećeno.

Španskoj glumici počast su odavali brojni kolege i obožavatelji, među kojima su Rebecca Hall, Anne Hathaway, Diane Kruger i drugi, a ona je za to vrijeme blistala u raskošnoj crvenoj haljini modne kuće Chanel, jednoj od onih u kojima se ne prolazi neprimijećeno.

Dok su gornji dio haljine krasili spuštena ramena, mašna i svjetlucave naramenice, donji dio činila je raskošna suknja A-kroja koja je iza bila duža, a naprijed kraća, pa su do izražaja došle i sandale na visoku potpeticu, piše zadovoljna hr.

Haljina uska na području trbuha istaknula je glumicinu figuru pješčanog sata, a dozu šika haljini su dali džepovi.

Glumica je kosu oblikovala u punđu sa šiškama i visećim pramenovima koji su uokvirivali njeno elegantno našminkano lice. Tačka na "i" raskošne kombinacije bile su dijamantne naušnice.

Penelope Cruz u raskošnoj crvenoj haljini - 13Gornji dio haljine krase i svjetlucave naramenice (Foto: Profimedia)

Tokom odavanja počasti njenoj karijeri glumica se prisjetila videoteke koja se otvorila u njenom susjedstvu u predgrađu Madrida kada je bila dijete. Tamo je, prisjetila se, iznajmila sve filmove španskog filmskog redatelja Pedra Almodovara.

Gledala sam, smijala se, plakala i učila. Ne bih bila ovdje večeras, gdje mi počast odaje Muzej moderne umjetnosti, da nisam imala tu privilegiju raditi s briljantnim redateljima koji su me inspirirali, učili, pomagali mi da rastem kao umjetnik i kao osoba. Večeras im svima želim zahvaliti, a posebno mom Pedru, rekla je glumica koja je sa slavnim redateljem radila na sedam filmova.

Na svečanosti su prikazivani i isječci iz nekih od filmova koje je glumica snimila, između ostalog i iz filma "Vicky Cristina Barcelona", koji joj je donio Oscara za najbolju sporednu ulogu.

Penelope Cruz u raskošnoj crvenoj haljiniPenelope Cruz u raskošnoj crvenoj haljini (Foto: Profimedia)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...