"SB" NA LICU MJESTA: Ambasadoru SAD-a u BiH Ericu Nelsonu uručen Orden naroda, pogledajte detalje...(FOTO)

Evropski pokret u BiH dodjeljuje Orden u ime naroda i građana BiH od 2010. godine

  • Vijesti

  • 20. Dec. 2021  20. Dec. 2021

  • 1

Ambasador SAD-a u BiH Eric Nelson dobio je danas Orden naroda, građanki i građana BiH koji su mu uručili predstavnici Evropskog pokreta u BiH.

Evropski pokret u BiH dodjeljuje Orden u ime naroda i građana BiH od 2010. godine, a prvi nosilac je bila Tanja Fajon, poslanica Evropskog parlamenta, koja je uz tadašnjeg visokog predstavnika najviše lobirala za ukidanje viznog režima za Bosnu i Hercegovinu.

Ambasador Nelson je prvi SAD-ov diplomata, kojem je uručen Orden Evropskog pokreta u BiH.

Bivši ambasador SAD-a u BiH Patrick Moon je 2012. godine bio nosilac priznanja "Prijatelj BiH", kao i drugi SAD-ovi diplomati na službi u Bosni i Hercegovini.

Fotoreporter “Slobodne Bosne” bio je na licu mjesta, u fotogaleriji pogledajte šta je zabilježio!

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...