I OVO JE ODGOVOR: Evo šta je saopćeno iz kabineta Željka Komšića o otkazanoj posjeti Zorana Milanovića BiH

Mediji su tražili i stav predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića.

  • Vijesti

  • 20. Dec. 2021  20. Dec. 2021

  • 22

Otkazivanje jučerašnje posjete Bosni i Hercegovini, kao i današnje izjave predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića naišle su na brojne reakcije.

Tim povodom mediji su tražili i stav predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića.

"S obzirom na brojne medijske upite, obavještavamo jasnost da predsjednik Komšić nije zainteresiran da komentira Milanovića", saopćeno je danas iz Komšićevog Kabineta.

A Milanović je danas prvo komentarisao zašto nije otišao u najavljenu posjetu Bosni i Hercegovini prethodnog vikenda.

"Ono nešto piše u priopćenju, to je to. Ne mogu više o tome. Ne mogu se razdragano šetati Baščaršijom, ali preživjet ću bez toga",  kazao je Milanović.

Podsjećamo, njegova posjeta Sarajevu nije bila niti planirana budući da je Milanović najavio kako namjerava posjetiti Travnik i Novu Bilu.

Milanović se potom dotakao i člana predsjedništva BiH Milorada Dodika.

"Ja ne mogu biti prijatelj sa svakim, ako se nekim, a to je unitaristička klika iz Sarajeva, koji se predstavljaju za domoljube, treba biti u sukobu, ja ću s njima biti u sukobu. Dodik ih provocira, zato što mu gaze po prstima cijelo vrijeme. Razumijem ga, ne potičem to ponašanje, kažem mu: ‘Daj se skuliraj’," rekao je Milanović,  prenosi Radiosarajevo.ba.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 22

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...