NAPETO NA KOSOVU: Pripadnici specijalne kosovske jedinice ROSU upali u selo Štrpce, u toku je akcija...

Gazeta exspres navodi da je pretreseno više od 10 lokacija, imanja i kuća bivšeg predsjednika općine Štrpce i drugih funkcionera Srpske liste.

  • Regija

  • 21. Dec. 2021  21. Dec. 2021

  • 1

Specijalne jedinice kosovske policije izvode akciju u Štrpcu, a glavni tužilac Osnovnog tužilaštva u Uroševcu Šukri Jashari izjavio je da je riječ o prvoj fazi istrage zloupotrebe službenog položaja, odnosno davanja mita, navodi portal Reporteri.

Kako prenosi list, Jashari je rekao da za sada nema hapšenja i da je akcija u toku.

Gazeta ekspres navodi da je pretreseno više od 10 lokacija, imanja i kuća bivšeg predsjednika općine Štrpce i drugih funkcionera Srpske liste.

Koha navodi da je riječ o korupciji prilikom izgradnje objekata na Brezovici i da im je u policiji rečeno da će detalji biti poznati nakon okončanja akcije.

U Štrpcu su većina stanovnika Srbi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...