HADŽIKADIĆ SE PITA: "Da li Međunarodna zajednica igra licemjernu igru?"

"Nije dovoljno tražiti od Evropske komisije u Bosni i Hercegovini da se izjasni o informaciji da je postojao dogovor s Miloradom Dodikom o održavanju vanredne sjednice NSRS i usvajanju neustavnih zaključaka", kaže Hadžikadić.

  • Politika

  • 21. Dec. 2021  21. Dec. 2021

  • 9

"Oliver Varhelyi, evropski komesar za proširenje, navodno je imao dogovor s Miloradom Dodikom o održavanju vanredne sjednice NSRS i usvajanju neustavnih zaključaka koji samo dodatno destabiliziraju političku situaciju u Bosni i Hercegovini", kaže Mirsad Hadžikadić, predsjednik Platforme za progres.

Hadžikadić se oglasio putem Facebooka čiju objavu prenosimo u cijelosti: 

"Dok čekamo na potvrdu ili demant ove informacije, indikativno je primijetiti da je Međunarodna zajednica pokazala određenu dozu nedosljednosti i neodlučnog djelovanja.  

Mjesecima Međunarodna zajednica razgovara sa predsjednicima takozvanih „nacionalnih stranaka“, a pod pritiskom i sa čelnicima “opozicionih” stranaka, o pitanjima koja određuju sudbinu države i svih njenih građana.

Također, svjedoci smo sve češćeg popuštanja nacionalističkim politikama koje dijele i uništavaju Bosnu i Hercegovinu, a kojeg prate izjave, po svemu sudeći samo deklarativnog karaktera, o opredijeljenosti za demokratsku, građansku i suverenu Bosnu i Hercegovinu.

Djelovanje Međunarodne zajednice, koja očito nema jedinstven stav prema Bosni i Hercegovini, izgleda kao pripremanje terena za konačnu podjelu države. Na osnovu njihovih postupaka tokom cijele godine, od tzv. “non - papera”, pregovora za izmjene i dopune Izbornog zakona, pa sve do posljednje informacije o navodnom dogovoru o usvajanju zaključaka NSRS i njihovoj implementaciji nakon šest mjeseci, možemo zaključiti da se radi o “igri” čiji ishod možemo samo naslućivati.

Mi na tu licemjernu igru ne pristajemo!

Nije dovoljno tražiti od Evropske komisije u Bosni i Hercegovini da se izjasni o informaciji da je postojao dogovor s Miloradom Dodikom o održavanju vanredne sjednice NSRS i usvajanju neustavnih zaključaka.

Krajnje je vrijeme da se Međunarodna zajednica, ako još uvijek postoji u kontekstu Bosne i Hercegovine, jasno odredi prema ukupnom suverentitetu i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine i da, po takvom određenju, konačno počne djelovati", zaključio je Hadžikadić.

DA LI MEĐUNARODNA ZAJEDNICA IGRA LICEMJERNU IGRU? Oliver Varhelyi, evropski komesar za proširenje, navodno je imao...

Objavljuje Mirsad HadžikadićUtorak, 21. prosinca 2021.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...