"SB" U PARLAMENTU BOSNE I HERCEGOVINE: Stigli ambasadore Kvinte, pogledajte detalje...(FOTO)

Teme razgovora su vezane za trenutnu političku krizu i BiH, a bilo je govora o tome kako da se ona prevaziđe.

  • Vijesti

  • 22. Dec. 2021  22. Dec. 2021

  • 0

Članovi kolegija domova Parlamentarne skupštine BiH danas su u Sarajevu ugostili ambasadore Kvinte (SAD, Njemačka, Italija, Francuska i Velika Britanija).

Teme razgovora su vezane za trenutnu političku krizu i BiH, a bilo je govora o tome kako da se ona prevaziđe.

Sastanku u ime članova Quinte prisustvuju ambasador Sjedinjenih Američkih Država Eric Nelson, ambasadorica SR Njemačke Margret Uebber, otpravnik poslova Ambasade R Francuske Xavier Rouard, otpravnik poslova Ambasade R Italije Matteo Evangelista, otpravnik poslova Ambasade Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske Neil Cavannagh i šef Sekcije za europsku integraciju, politička i ekonomska pitanja pri Delegaciji EU u BiH Krassimir Nikolov.

Tako su Ambasadori Kvinte nastavili niz pregovora sa bh. zvaničnicima, a nedavno su u Istočnom Sarajevu na poziv predsjedice RS-a Željka Cvijanović, premijera ovog entiteta Radovana Viškovića te predsjednika NSRS Nedjeljka Čubrilovića razgovarali o brojnim temama.

Fotoreporter "Slobodne Bosne" bio je u Parlamentu Bosne i Hercegovine, pogledajte u fotogaleriji šta je zabilježio.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...