VUČIĆ OKRENUO LEĐA PUTINOVOM PRIJATELJU: Srbija se pridružila novom paketu sankcija EU protiv Bjelorusije, oglasila se i Evropska unija…

Kako se navodi te zemlje će osigurati da se njihove nacionalne politike usklade sa odlukama Vijeća EU.

  • Regija

  • 23. Dec. 2021  23. Dec. 2021

  • 3

Evropska unija pozdravila je odluku Srbije i još šest zemalja da se usklade sa odlukom Vijeća EU o restriktivnim mjerama donijetih u vezi sa Bjelorusijom, navela je Unija u saopćenju.

Kako se podsjeća u saopćenju, Vijeće EU je 2. decembra donijelo odluku o novom paketu sankcija protiv Bjelorusije kojim se dodaje još 17 fizičkih lica i 11 organizacija na spisak pojedinaca i entiteta iz Bjelorusije pod sankcijama Unije.

„Zemlje kandidati Republika Sjeverna Makedonija, Crna Gora, Srbija i Albanija i zemlje članice EFTA (Evropskog ekonomskog prostora) Island, Lihtenštajn i Norveška pridružile su se odluci Vijeća“, navodi se u saopćenju koje je u ime EU objavio visoki predstavnik.

Kako se navodi te zemlje će osigurati da se njihove nacionalne politike usklade sa odlukama Vijeća EU.

„Evropska unija primila je na znanje tu obavezu navedenih zemalja i pozdravlja je“, navodi se u saopćenju.

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...