ANALIZA AGENCIJE "PATRIA": Sattler se uključio u institucionalno razaranje BiH!

Očito je da šef Delegacije EU u BiH rješenje političke krize u Bosni i Hercegovini vidi u udovoljavanju političkim željama Milorada Dodika, što za krajnji cilj ima potpuno urušavanje države Bosne i Hercegovine, piše "Patria".

  • Mini market

  • 23. Dec. 2021  23. Dec. 2021

  • 8

Šef Delegacije EU u Bosni i Hercegovini Johann Sattler, aktivno se uključio u zagovaranje podjele države Bosne i Hercegovine, piše novinska agencija "Patria".

Sattler je naime u intervjuu za austrijski "Kronen Zeitung", komentrišući napade na ustavni poredak Bosne i Hercegovine od strane režima Milorada Dodika, iste okarakterisao kao pokušaj Dodika da "pritjera drugu stranu, Bošnjake, za pregovarački sto".

Sramna izjava šefa Delegacije EU dolazi nakon što su mediji otkrili da je Sattlerov nadređeni, Oliver Varhelyi, sa Miloradom Dodikom dogovorio održavanje posebne sjednice NSRS na kojoj je usvojen niz zaključaka kojima se direktno udara na ustavni poredak i suverenitet Bosne i Hercegovine.

Očito je da šef Delegacije EU u BiH rješenje političke krize u Bosni i Hercegovini vidi u udovoljavanju političkim željama Milorada Dodika, što za krajnji cilj ima potpuno urušavanje države Bosne i Hercegovine, piše "Patria".

Kada Sattler govori o Dodikovom pokušaju da Bošnjake "pritjera za pregovarački sto", on zapravo sugeriše da bi nešto poput toga bilo poželjno.

Probosanske i građanske snage, ako je suditi po trenutnom raspoloženju, nemaju namjeru pregovarati sa Dodikom o postojanju institucija države koje su u skladu sa zakonom formirane u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine.

Inače, Johann Sattler zbog čijih nastupa već duži period Evropska unija djeluje kao dobro raštimani orkestar, jer pojedine zemlje duboko slijede politiku podjela još u studentskim danima je mogao shvatiti rusku školu.

On je naime studirao političke nauke i slavistiku na univerzitetima u Innsbrucku, Pragu i Moskvi. U diplomatskoj službi Republike Austrije aktivno radi od 1996. godine i nije teško uvidjeti da pripada plejadi onih koji su pod ruskim utjecajem na Balkanu, piše "Patria".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...