TEŽAK UDARAC ČOVIĆU: Za razliku od lidera HDZ-a BiH, službeni Zagreb priznao legitimitet CIK-a BiH (FOTO)

Cilj posjete je bio razmjena iskustava i najboljih evropskih praksi u oblasti finansiranja političkih stranaka.

  • Mini market

  • 24. Dec. 2021  24. Dec. 2021

  • 2

Za razliku od lidera HDZ-a BiH i HNS-a BiH Dragana Čovića, službeni Zagreb priznao je legitimitet CIK-a BiH. Delegacija CIK-a BiH boravi u studijskoj posjeti Državnoj izbornoj komisiji Republike Hrvatske. Bh. delegaciju u Zagrebu predvodi predsjednik CIK-a Željko Bakalar.

Naime, u saradnji sa Misijom OSCE-a u BiH 23. decembra 2021. godine delegacija Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine boravi u studijskoj posjeti Državnoj izbornoj komisiji Republike Hrvatske.

U ime Centralne izborne komisije BiH u posjeti Državnoj izbornoj komisiji RH borave predsjednik CIK BiH Željko Bakalar, član Ahmet Šantić, generalni sekretar Goran Mišković, šefica Službe za reviziju finansiranja političkih stranaka Hasida Gušić i šefica Odsjeka za revizijske poslove Sanja Tošović. U studijskoj posjeti učestvuje i Savjetnik za politička pitanja Misije OSCE-a u BiH Ahmed Rifatbegović.

Foto: CIK BiH

U ime Državnoj izbornoj komisiji Republike Hrvatske delegaciju CIK BiH su primili potpredsjednica DIP RH Vesna Fabijančić- Križanić i član Slaven Hojski.   

Tokom programa posjete koja se odvija u sjedištu Sabora Republike Hrvatske i sjedištu Državnog izbornog povjerenstva Republike Hrvatske, Državna izborna komisija upoznalo je delegaciju Centralne izborne komisije BiH sa njihovim nadležnostima, načinom rada, zakonskim okvirom, organizacijskom strukturom, kao i sa izazovima sa kojim se susreću u svom radu iz oblasti nadzora finansiranja političkih aktivnosti i nadzorom finansiranja političke kampanje u Republici Hrvatskoj.

Cilj posjete je bio razmjena iskustava i najboljih evropskih praksi u oblasti finansiranja političkih stranaka.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...